Visa utbildning.se som: Mobil

Tobaksprevention och kvalificerad avvänjning i vården, 7,5hp

Karolinska Institutet Uppdragsutbildning
Kort om utbildningen
13 500 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-09-02 - Distans
Uppdragsutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Arbetar du inom hälso- och sjukvård eller liknande? Arbetar du med personer som använder tobak och som skulle behöva sluta? I den här kursen lär du dig att självständigt utföra kvalificerad tobaksavväjning både individuellt och i grupp.

Cigarett

Kursinnehåll

  • Tobakskunskap och metoder för tobaksavvänjning.
  • Tobaksförebyggande arbete i samhället, beroendekunskap, teorier kring beteendeförändring, pedagogiska förhållningssätt i patientutbildning, kvalitetssäkring och uppföljning.

Mål och syfte

Efter avslutad kurs kommer du ha en övergripande kunskap om epidemiologi, prevention och behandling av tobaksbruk. Utifrån ett hälso- och sjukvårdsperspektiv kommer du självständigt kunna utföra kvalificerad tobaks-avvänjning individuellt och i grupp. Du kommer även tillägna dig kunskap och strategier som kan användas som en integrerad del i tobaksuppdraget på din arbetsplats.

Citat från tidigare kursdeltagare

Kursen är omtyckt med genomgående höga utvärderingar. Den fick ett medelvärde på 4,8 av 5 i senaste kursutvärderingen, när deltagarna svarade på frågan ”Hur bedömer du utbildningen som helhet”.

En deltagare skriver att: "Detta är en mycket bra utbildning som ger dig verktyg att självständigt kunna arbeta inom ett mycket spännande område för att kunna medverka i att förbättra människors livsvanor."

Upplägg

  • Föreläsningar, seminarier och gruppaktiviteter
  • Praktiska övningar med återkoppling
  • Praktisk tobaksavvänjning på egna arbetsplatsen med efterföljande handledning i grupp
  • Individuella hemuppgifter och hemtenta

Kursen sträcker sig över 5 månader, med totalt 8 schemalagda utbildningsdagar och 2 studiedagar Beräkna tid för inläsning av litteratur inför respektive kursdag, hemarbete med samtal och hemtentamen.

Obligatorisk närvaro på samtliga schemalagda föreläsningar/seminarier och gruppaktiviteter. Vid frånvaro görs en överenskommelse mellan kursdeltagare och kursledning angående kompletteringar.

Tid & plats

Kursstart: 2 september 2021.

Kursen hållas på distans via Zoom och läroplattformen Canvas. Om möjligt kan vissa utbildningsdagar förekomma på Akademiskt primärvårdscentrum (Torsplan)
Solnavägen 1 E, 113 65 Stockholm

Investering

Anställda inom Region Stockholm 9 700 kr övriga 13 500 kr exkl moms.

Personal verksam inom Region Stockholm har förtur. Kursen finansieras delvis av Hälso- och sjukvårdsförvaltningen (HSF) i region Stockholm.

Kursledare

Kursansvariga arbetar i Uppdrag Tobaksprevention Stockholm, ett treårigt projekt 2018-2020 med syfte att samordna och genomföra olika aktiviteter för att minska tobaksbruket i Region Stockholm.

Kursansvariga

Från vänster: Charlotte Jansson, Hälsopedagog, Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin (CES), Lene Nordstrand, Vårdutvecklingsledare och Lena Lundh, med.dr. Akademiskt primärvårdscentrum (APC)

Ansvarig Institution

Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle, sektionen för allmänmedicin och primärvård.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Tobaksprevention och kvalificerad avvänjning i vården, 7,5hp, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Kursdeltagare
(5)
Mycket lärorik utbildning i både tobaksprevention och i kvalificerat rådgivande samtal. Jag har nu lärt mig hur ett kvalificerat rådgivande samtal går till.
Kursdeltagare
(5)
Rolig och lärorik.

Karolinska Institutet Uppdragsutbildning

Karolinska Institutet (KI) – ett av världens ledande medicinska universitet Karolinska Institutet erbjuder kompetensutveckling genom uppdragsutbildningar inom bland annat medicin, biomedicin, odontologi, vård och hälsa samt ledarskap.Karolinska Institutets uppdrag är att genom forskning och utbildning medverka till att förbättra människors...


Läs mer om Karolinska Institutet Uppdragsutbildning och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Karolinska Institutet Uppdragsutbildning

Berzelius väg 3
171 77 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 86 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Tobaksprevention och kvalificerad avvänjning i vården, 7,5hp från Karolinska Institutet Uppdragsutbildning, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar