Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Specialistutbildning i klinisk barn-och ungdomspsykologi med fokus på barn- och ungdomspsykiatri 70 hp

Karolinska Institutet Uppdragsutbildning
Kort om utbildningen
0 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-09-07 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

En unik sammanhållen specialistutbildning som vänder sig till dig som är legitimerad psykolog och arbetar inom barn- och ungdomspsykiatrisk verksamhet sedan minst ett år tillbaka. Utbildningen ges som ett kurspaket som sträcker sig över sex terminer och inkluderar introduktionskurs, specialistkollegium och specialistarbete. Kurspaketet är ackrediterat i sin helhet av Sveriges Psykologförbund.

Målgrupp

Kursen riktar sig till psykologer som har en pågående anställning inom barn- och ungdomspsykiatrisk verksamhet, och som har arbetat i minst ett år med legitimation inom barn- och ungdomspsykiatri. 

Kursinnehåll

Utbildningens kurser:

• Introduktion till specialistutbildning i klinisk
barn- och ungdomspsykologi, 6 hp.
• Bedömning och diagnostik, 5 hp
• Psykiatrisk diagnostik och behandling, sammanlagt 38 hp
• Vetenskaplig metod och utvärdering, sammanlagt 15 hp
• Ledarskap och handledning, 6 hp

Mål och syfte

Det övergripande målet är att förbereda psykologen för rollen som specialist i klinisk barn- och ungdomspsykologi inom barn- och ungdomspsykiatrisk verksamhet. Detta sker genom fördjupning i följande områden:

• Etik, juridik och professionsfrågor
• Komplex barn- och ungdomspsykiatri
• Vetenskaplig metod och utvärdering
• Ledarskap och handledning

Scientist practitioner-perspektivet kommer att löpa som en röd tråd genom utbildningen.

Upplägg

Undervisningen bedrivs med 40 % studietakt och ges via webbaserad lärplattform, föreläsningar, seminarier och workshops. Vi träffas en dag i veckan då fokus
ligger på studentaktivt arbete såsom falldiskussioner, självreflektion och rollspel. Visst deltagande är obligatorisk (se schema). För att antas på senare terminer krävs att man avklarat kurserna på föregående termin. Kunskapskontrollernas utformning varierar mellan kurserna och består bland annat av webbaserade kunskapstest, skriftliga arbeten, muntliga presentationer samt genom visande av praktisk tillämpning vid obligatoriska seminarier.

Tid & plats

Den lärarledda undervisningen med obligatorisk närvaro pågår under sex terminer och är förlagd till måndagar med start HT 2020. Lokal kommer i första hand att vara Kompetenscentrum för psykoterapi, Liljeholmstorget 7, Stockholm. 

Investering

Kursen är kostnadsfri för anställda inom verksamhetsområde Psykiatri eller verksamhetsområde Primärvård i Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO). Kursen är även kostnadsfri för anställda hos upphandlad enhet inom psykiatri eller primärvård. Vid mån av plats kan vi erbjuda plats på utbildningen för deltagare utanför Region Stockholm. En kostnad kommer då tillkomma på 210 000 SEK, exkl. moms.

Ansvarig Institution

Kursen ges av Kompetenscentrum för psykoterapi som är en del av Centrum för psykiatriforskning. Centrum för psykiatriforskning är en samverkansorganisation med två huvudmän, Karolinska Institutet (Institutionen för Klinisk Neurovetenskap) och Stockholms läns sjukvårdsområde.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Specialistutbildning i klinisk barn-och ungdomspsykologi med fokus på barn- och ungdomspsykiatri 70 hp, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Karolinska Institutet Uppdragsutbildning

Karolinska institutet (KI) uppdragsutbildning

Karolinska Institutet (KI) – ett av världens ledande medicinska universitet Karolinska Institutet erbjuder kompetensutveckling genom uppdragsutbildningar inom bland annat medicin, biomedicin, odontologi, vård och hälsa samt ledarskap.Karolinska Institutets uppdrag är att genom forskning och utbildning medverka till att förbättra människors...


Läs mer om Karolinska Institutet Uppdragsutbildning och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Karolinska Institutet Uppdragsutbildning

Berzelius väg 3
171 77 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Specialistutbildning i klinisk barn-och ungdomspsykologi med fokus på barn- och ungdomspsykiatri 70 hp!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 68 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar