Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Koordinering av rehabprocessen 7,5 hp

Karolinska Institutet Uppdragsutbildning
Kort om utbildningen
14 500 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-08-24 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

Kursen för dig som vill fördjupa dina kunskaper om koordinering och samordning av sjukskrivning- och rehabprocessen i din funktion på t.ex. en vårdcentral, företagshälsovård eller på en HR-avdelning.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som arbetar med koordinering av rehabärenden. T.ex. på en vårdcentral, företagshälsovård eller på en HR-avdelning.

Kursinnehåll

Kursen behandlar din roll som koordinator i sjukskrivnings och rehabiliterings-processen gentemot den sjukskrivna och övriga parter såsom arbetsgivaren, medicinska resurser, fackliga representanter, Försäkringskassan, Arbets-förmedlingen m.fl. Dessutom ger kursen en övergripande orientering i aktuella juridiska delar som rör socialförsäkringen och arbetsrätten.

I kursen ingår bland annat:

 • Funktionen som rehabkoordinator
 • Socialförsäkringen ur ett historiskt och samhällsperspektiv
 • Teori - begrepp inom socialförsäkringen
 • Sjukskrivnings- och rehabprocessen
 • Teamarbete i arbetsförmågebedömning
 • Arbetsrätt - förhållningssätt, lagar, sekretess och tystnadsplikt
 • Arbetssätt och metoder för återgång i arbete

Mål och syfte

Kursens övergripande mål är att du som kursdeltagare ska förstå och praktiskt kunna verka som rehabkoordinator.

Efter avslutad kurs ska du kunna:

 • Redogöra för rehabiliteringsprocessens alla moment och aktörer
 • Redogöra för rollen som koordinator i den s.k. rehabiliteringskedjan (sjukskrivningsprocessen)
 • Kunna planera och genomföra koordinerande insatser som aktivt främjar återgång i arbete i relation till rehabiliteringskedjan
 • Kritiskt granska och värdera faktorer som främjar snabb återgång i arbete
 • Ha förmåga att i praktisk handling kunna medverka till att förbättra sjukskrivningsprocessen i ett perspektiv utifrån såväl individ, organisation och samhälle

Citat från tidigare kursdeltagare

"Bra och givande diskussioner. Intressant att höra hur andra rehabkoordinatörer har det och hur de arbetar. Duktiga föreläsare som var så intressanta att lyssna på. Anna har varit perfekt som kursledare. Det är sällan som jag lyssnat så aktivt."

"Kanonutbildning!"

Upplägg

Kursen inleds med inläsning av teori på distans i egen takt och därefter äger tre kurstillfällen (2+2+1 dagar) rum i Stockholm. Mellan kursträffarna sker självstudier på distans via vår webbplattform. Kursen bedrivs i form av föreläsningar, grupparbeten och individuella studier. Undervisningen är obligatorisk och det krävs minst 90% deltagande för att få godkänt kursbevis.

Tid & plats

Kursen inleds och startar den 24 augusti 2020 på Canvas. Det är sedan kursträffar som sker i Stockholm den 23-24 september, 21-22 oktober och en avslutande kursträff den 19 november 2020. Mellan kursträffarna sker självstudier på distans via vår webbplattform Canvas. Kurslokal meddelas senare.

Investering

14 500 SEK (exkl. moms) inklusive lunch och fika under kursdagarna. Kurslitteratur ingår inte. Kursavgiften faktureras i samband med kursstart. Villkor enligt KI Uppdragsutbildnings avtal gäller.

Kursledare

Anna Sporrong är kurssamordnare och en av kursens föreläsare, arbetar som rehabkoordinator, rehabstrateg, utbildare och föreläsare. Anna ingår i expertpanelen för tidningen Du & Jobbet.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Koordinering av rehabprocessen 7,5 hp, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 6 recensioner.

Linda L
(4)
Jag är mycket nöjd med kursen, dess föreläsare och innehåll. Däremot var det lite strul med Pingpong vilket försvårade till viss del
AG
(4)
Gav en god grund inför arbetet som rehabkoordinator. Gav många viktiga aspekter kring olika delar i jobbet vilka är viktiga att beakta och ha kunskap om-
Annette
(4)
Arbetat mer med fallbeskrivningar. Hur gå till väga i olika fall, konkreta exempel.

Karolinska Institutet Uppdragsutbildning

Karolinska institutet (KI) uppdragsutbildning

Karolinska Institutet (KI) – ett av världens ledande medicinska universitet Karolinska Institutet erbjuder kompetensutveckling genom uppdragsutbildningar inom bland annat medicin, biomedicin, odontologi, vård och hälsa samt ledarskap.Karolinska Institutets uppdrag är att genom forskning och utbildning medverka till att förbättra människors...


Läs mer om Karolinska Institutet Uppdragsutbildning och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Karolinska Institutet Uppdragsutbildning

Berzelius väg 3
171 77 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,2)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 68 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar