Visa utbildning.se som: Mobil

Försäkringsmedicin, 2 hp, HT21 - Rehabiliteringskoordinatorer

Karolinska Institutet Uppdragsutbildning
Kort om utbildningen
2 hp
7 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-10-06 - Stockholm
Uppdragsutbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

Rehabiliteringskoordinatorer har att hantera olika aspekter av koordineringsinsatser i sjukskrivningsärenden. Den här kursen syftar till att ge ökad kompetens och professionalitet i de uppgifterna. Kursen ger fördjupande försäkringsmedicinsk kunskap med fokus på sjukskrivning. Ett särskilt fokus i kursen är samarbete och samverkan med olika professioner och aktörer i sjukskrivningsärenden och hur dessas uppdrag, kompetens och ansvar relaterar till varandra.

Kursen kommer ge dig bättre kompetens att hantera koordineringsfunktionen, bl.a. mer kunskap om eget och andra professioners uppdrag och ansvar i  sjukskrivningsärenden, såväl internt inom hälso- och sjukvården som externt i relation till andra aktörers uppdrag, skyldigheter och möjligheter. Kursen ges av Institutionen för klinisk neurovetenskap, Avd. för försäkringsmedicin, som är ledande vad gäller försäkringsmedicinsk forskning i Sverige. Ett särskilt fokus i kursen är samarbete mellan professioner vilket även kommer till uttryck i kursens upplägg, inklusive en gemensam kursdag med en motsvarande kurs för läkare.

Målgrupp

Rehabiliteringskoordinatorer. Företräde till kursen har rehabiliteringskoordinatorer som arbetar i Stockholms län. Därefter i mån av plats, rehabiliteringskoordinatorer som arbetar i andra delar av landet.

Kursinnehåll

I kursen behandlas aktuell kunskap och aktuella frågeställningar inom ämnesområdet försäkringsmedicin med fokus på området sjukskrivning. En översikt ges över gällande lagstiftning och regelverk vid hantering av sjukskrivningsärenden samt andra försäkringar inom det försäkringsmedicinska området. Vidare behandlas funktionen som rehabiliteringskoordinator och koordineringsinsatser i sjukskrivningsärenden. Ett särskilt fokus i kursen ges frågor kring samarbete och samverkan med olika professioner och aktörer i sjukskrivningsärenden såväl internt inom hälso- och sjukvården, som externt och hur olika uppdrag, kompetenser och ansvar relaterar till varandra.

Upplägg

Kursen ges under fem heldagar, varav en dag sker digitalt och övriga på campus (om pandemisituationen tillåter). Undervisningen sker i form av föreläsningar och diskussioner och uppgifter genomförs både i grupp och individuellt. En av undervisningsdagarna på campus samordnas med motsvarande kurs i försäkringsmedicin för läkare.

Tid & plats

Kursdagar är 6-7 oktober, 12 och 14 oktober samt 19 oktober 2021. Mellan
kursträffarna sker självstudier.

Plats: Utbildningen (förutom en kursdag, som ges digitalt) kommer ges på Karolinska Institutets campus. På grund av den rådande situationen med covid-19 kan hela eller delar av kursen behöva ges digitalt.

Kursledare

Kristina Alexanderson, professor i försäkringsmedicin, Institutionen för klinisk neurovetenskap, Avd försäkringsmedicin

Emilie Friberg, docent i epidemiologi, Institutionen för klinisk neurovetenskap, Avd försäkringsmedicin

Carin Nyman, med dr, Institutionen för klinisk neurovetenskap,
Avd försäkringsmedicin

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Försäkringsmedicin, 2 hp, HT21 - Rehabiliteringskoordinatorer, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Karolinska Institutet Uppdragsutbildning

Karolinska Institutet (KI) – ett av världens ledande medicinska universitet Karolinska Institutet erbjuder kompetensutveckling genom uppdragsutbildningar inom bland annat medicin, biomedicin, odontologi, vård och hälsa samt ledarskap.Karolinska Institutets uppdrag är att genom forskning och utbildning medverka till att förbättra människors...


Läs mer om Karolinska Institutet Uppdragsutbildning och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Karolinska Institutet Uppdragsutbildning

Berzelius väg 3
171 77 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Försäkringsmedicin, 2 hp, HT21 - Rehabiliteringskoordinatorer!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 92 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Försäkringsmedicin, 2 hp, HT21 - Rehabiliteringskoordinatorer från Karolinska Institutet Uppdragsutbildning, fyll i dina uppgifter: