Visa utbildning.se som: Mobil

Barnendokrinologi för sjuksköterskor, 15 hp

Karolinska Institutet Uppdragsutbildning
Kort om utbildningen
10 tillfällen
20 000 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-01-28 - Stockholm
Uppdragsutbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

En kurs för dig som vill utöka din kompentens inom barnendokrinologi. Kursen är unik och ges med glesa intervaller; senaste kurstillfället var 2014. Efter avslutad kurs kommer du ha en specialistkompetens inom barnendokrinologi med kompetens inom pubertet, tillväxt och endokrina sjukdomar. Du kommer kunna planera och genomföra endokrina provtagningar/utredningar och vårda barn med endokrina sjukdomar. 

Målgrupp

Kursen vänder sig till sjuksköterskor som vill utöka sin kompetens inom barnendokrinologi. Målgruppen är sjuksköterskor inom barn och ungdom, barnavårdscentraler och distrikt- och skolsjuksköterskor.

Mål och syfte

Målet med kursen är att ge dig en fördjupad och bred kompetens inom barnendokrinologi och att ge dig kunskaper om vårdbehov och omvårdnad vid endokrina sjukdomstillstånd.

Upplägg

Kursen genomförs delvis på distans med åtta fysiska träffar och två webinarer (online-träffar). Utbildningsmomenten är seminarier, egna studier, redovisning av patientfall, gruppdiskussioner och examinationer via undervisningsplattformen Canvas.

Kursledare

Johan Svensson, Barnläkare, Med Dr., Barnendokrinmottagningen, Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Karolinska Universitetssjukhuset Solna.


Kerstin Ekbom, Specialistsjuksköterska Barn, Med Dr., Barnendokrinmottagningen, Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

Ansvarig Institution

Institutionen för kvinnors och barns hälsa vid Karolinska Institutet.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Barnendokrinologi för sjuksköterskor, 15 hp, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Kursdeltagare
(5)
Jobbet blir roligare och mer stimulerande när man kan mer. Jätteroligt när man märker att man kan vara mer aktiv i diskussioner och olika patientfall, med läkarna och andra kollegor. Också i mötet med patienter känner jag att jag kan ge mer, vågar ge mig in i samtal och undervisning som kräver att jag kan och vet mycket om ämnet.
Kursdeltagare
(5)
Jag känner mig tryggare i min yrkesroll och jag tycker det här är otroligt intressant. Vill bara lära mig mer.

Karolinska Institutet Uppdragsutbildning

Karolinska institutet (KI) uppdragsutbildning

Karolinska Institutet (KI) – ett av världens ledande medicinska universitet Karolinska Institutet erbjuder kompetensutveckling genom uppdragsutbildningar inom bland annat medicin, biomedicin, odontologi, vård och hälsa samt ledarskap.Karolinska Institutets uppdrag är att genom forskning och utbildning medverka till att förbättra människors...


Läs mer om Karolinska Institutet Uppdragsutbildning och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Karolinska Institutet Uppdragsutbildning

Berzelius väg 3
171 77 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Barnendokrinologi för sjuksköterskor, 15 hp från Karolinska Institutet Uppdragsutbildning, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 80 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar