Visa utbildning.se som: Mobil

Avancerad kurs i träningsfysiologi, 4,5 hp

Karolinska Institutet Uppdragsutbildning
Kort om utbildningen
4,5 hp
10 995 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-02-12 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Vad säger de senaste rönen när det gäller träning för prestation och hälsa?
Vilka mekanismer styr träningseffekten och hur påverkar våra gener det individuella träningssvaret? Svaren får du från Karolinska Institutets ledande forskare i fältet.

Forskning i träningsfysiologi går framåt i snabb takt. Genom den här kursen får du både fördjupade och uppdaterade kunskaper i den friska människans träningsfysiologi – från helkropp till cellnivå.

Kursen är unik i Sverige som den enda utbildningen på avancerad nivå som fokuserar på den friska människans träningsfysiologi riktat till yrkesverksamma inom hälsorelaterade professioner. Kursen innefattar onlinestudier och en 2-dagars träff, men kan läsas på helt på distans.
Målgrupp

Kursen riktar sig i första hand till yrkesverksamma inom hälsorelaterade professioner såsom fysioterapeuter/sjukgymnaster, naprapater, kiropraktorer, läkare, sjuksköterskor, biomedicinare, biomedicinska analytiker, idrottsvetare/idrottslärare, instruktörer för PT-utbildningar och nutritionister/dietister.

Video

Kursinnehåll

Ur kursinnehållet

• Energiomsättning och fysisk arbetsförmåga
• Fysisk aktivitet och hälsa
• Gener och molekylära mekanismer som styr träningssvaret
• Styrketräning
• Uthållighetsträning, HIT och sprint
• Kombinationsträning
• Träningens betydelse för immunförsvaret
• Test- och mätmetoder för fysisk förmåga
• Nutrition, kosttillskott och återhämtning

Mål och syfte

Syftet med kursen är att deltagarna utifrån de senaste forskningsrönen ska få aktuella och fördjupade kunskaper i den friska människans träningsfysiologi – från helkropp till molekylära mekanismer - och därmed stå bättre rustade att ge välgrundade råd gällande fysisk träning för hälsa eller prestation. Efter kursen bör deltagarna dessutom besitta en större förmåga att ta till sig och kritiskt värdera information inom det expansiva träningsfysiologiska fältet.

Citat från tidigare kursdeltagare

"Idag har jag en ökad kunskap om evidensbaserad träningsfysiologi och kan förklara till mina patienter och träningskamrater varför jag/vi ska göra på ett specifikt sätt för att påverka olika fysiologiska processorer i kroppen. Det är också lättare att argumentera för eller emot vissa vanligt förekommande påståenden inom träningsfysiologi." Malin Svanström, sjukgymnast inom primärvården i Falköping

Upplägg

Kursen innefattar både teoretiska moment och praktiska demonstrationer. Den ges helt på distans och startar med en digital kick-off som innehåller forskningsinriktade föreläsningar. Kursen fortsätter med asynkrona online-föreläsningar, självstudier, diskussionsforum och avslutande examination (flervalsfrågor). Kursen löper på 25% takt över 12 veckor.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Avancerad kurs i träningsfysiologi, 4,5 hp, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner.

Kursdeltagare
(5)
En kurs där man får repetera gammal kunskap samt får en stor portion av ny kunskap vad gäller forskning inom träningsfysiologin. En givande kurs med suveräna föreläsningar som går på distans och kan därför genomföras parallellt med arbete. Ta chansen att söka kursen nästa gång den går!
Kursdeltagare
(4)
Bra och intressant föreläsningar

Karolinska Institutet Uppdragsutbildning

Karolinska institutet (KI) uppdragsutbildning

Karolinska Institutet (KI) – ett av världens ledande medicinska universitet Karolinska Institutet erbjuder kompetensutveckling genom uppdragsutbildningar inom bland annat medicin, biomedicin, odontologi, vård och hälsa samt ledarskap.Karolinska Institutets uppdrag är att genom forskning och utbildning medverka till att förbättra människors...


Läs mer om Karolinska Institutet Uppdragsutbildning och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Karolinska Institutet Uppdragsutbildning

Berzelius väg 3
171 77 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Avancerad kurs i träningsfysiologi, 4,5 hp från Karolinska Institutet Uppdragsutbildning, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 82 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar