Visa utbildning.se som: Mobil

Problemlösning - Med verktyget WPT

Kandidata
Kort om utbildningen
Nästa tillfälle: Kontakta oss för mer information! - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

wptr testerna

WPT-R – Problemlösning på 12 minuter

En persons begåvning eller problemlösningsförmåga är en oerhört viktig faktor när det gäller att förutsäga om en person kommer att klara av och känna sig tillfreds med utmaningen som en viss roll innebär. Omfattande forskning visar att kvalitativa begåvningstest ökar sannolikheten för att lyckas få rätt person till rätt plats. Detta gäller i alla yrkeskategorier.

Kandidata har svensk ensamrätt på verktyget Wonderlic Personnel Test, WPT-R, som på ett snabbt och säkert sätt mäter det vi kallar för generell begåvning. Resultatet ger en god uppfattning om hur lätt eller svårt en person har att förstå instruktioner, använda kunskap i nya situationer, förstå större sammanhang samt lösa problem. Testet har använts med framgång i mer än 75 år och det rekommenderas av högt ansedda Buros Center for Testing.

Genom att använda WPT-R kan du säkerställa att den person som du överväger att anställa för en viss roll kommer att känna sig tillfredsställd med den intellektuella utmaning som tjänsten innebär, men också att hon eller han kommer att tillmötesgå de krav på problemlösningsförmåga som tjänsten kräver. Båda faktorerna är viktiga om du vill tillsätta en person som kommer att prestera och trivas på sikt. Eftersom testet minskar risken för felrekryteringar, bidrar det också till en minskad personalomsättning. WPT-R kan även användas vid talent management och successionsplanering inom ett företag.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Upplägg

Hur kan man använda sig utav WPT-R? 

 • I rekrytering och urval
 • Talent Management
 • Successionsplanering


Vad visar WPT- R för resultat?

Resultatet på WPT-R ger en uppfattning om individens förmåga att:

 • Lösa problem snabbt och rätt
 • Hantera stress
 • Förstå instruktioner
 • Använda kunskap i nya situationer
 • Förstå och använda arbetsintroduktion
 • Uppfatta hela sammanhanget och förstå det på en gång
 • Prioritera

Varför ska man använda ett WPT- R test?

 • För att matcha rätt person med rätt tjänst – rätt nivå av intellektuell stimulans är avgörande för om en person kommer att trivas och bli framgångsrik.
 • För att säkerställa att personen har kognitiv kapacitet och kan tillmötesgå de krav på komplex problemlösningsförmåga som tjänsten kräver.
 • Minskad personalomsättning, i och med att du minskar risken för att rekrytera en person till en position som är för krävande, eller tvärtom.
 • Det är snabbare än många andra problemlösningstest men minst lika träffsäkert – det tar endast 12 minuter.

Hur använder jag mig av WPT-R i praktiken?

Om du bara är intresserad av enstaka testningar, antingen vid ett enskilt tillfälle eller utspritt under året, kan vi på Kandidata ta emot kandidaten i våra lokaler, informera och genomföra testningen samt återkoppla resultatet till kandidaten.

Om du istället vill administrera testet själv, vilket är kostnadseffektivt vid större volymer, genomgår du en handhavarutbildning hos oss på Kandidata.

Tid & plats

Pris: Vid förfrågan – ta kontakt så berättar vi mer!
När?
På basis av förfrågan, minst en vecka innan önskat slutförande 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Problemlösning - Med verktyget WPT, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Kandidata

Kandidata

Vad vi gör Kandidata är ett internationellt konsultföretag specialiserat på tester, personbedömningar, utveckling och utbildning. Vi bygger vår verksamhet på vetenskapligt bevisade teorier om hur man når hållbar framgång hos individer och organisationer – läran om emotionell intelligens. Med hjälp...


Läs mer om Kandidata och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Kandidata

Målargatan 7
111 22 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Problemlösning - Med verktyget WPT från Kandidata, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Problemlösning - Med verktyget WPT!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 12 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar