Innovationsledare med framtidsfokus

Kairos Future, i Stockholm
Längd
2 dagar
Pris
14 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
24 april, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Längd
2 dagar
Pris
14 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
24 april, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Från 14 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Vill du leda dina projekt i en mer innovativ riktning och få verktyg för hur du stärker innovationskraften i din organisation? Vill du förstå vad som driver disruptiv förändring och vara beredd att leda dina medarbetare i de snabba omställningar som präglar vår samtid? Då är kursen ”Innovationsledare med framtidsfokus” en bra start.

Kursen ger dig en introduktion till innovation och innovationsledning med fokus på framtidsdriven innovation. I kursen tar vi upp olika ledarskapsroller inom innovationsarbete och hinder och möjliggörare i dessa roller. Du får med dig konkreta verktyg i hur man leder innovation i en föränderlig värld där ständig förnyelse är det nya normala och där det samtidigt ställs stora krav på effektivitet. Kursen fokuserar på hur man omsätter innovativa visioner i strategiskt och operativt arbete i den egna organisationen.

Kursen är grundad i den senaste forskningen och kopplar ihop detta med mängder av exempel och interaktiva inslag formad av Kairos Futures två decennier av förändringsarbete i framkant.

Kursen avslutas med konkreta tips för att driva förändring och under kursens gång kommer vi tillsammans arbeta fram individanpassade upplägg för att påbörja förändringsarbetet på hemmaplan. Upplägget i kursen bygger på att deltagarna lär av varandra samtidigt som du utvecklar just din egen roll.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

24 april, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm
  • Svenska

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som är projektledare, chef eller har en annan roll som handlar om att leda förändring, dig som är eller vill bli innovationsledare eller på andra sätt behöver leda innovationsprocesser, förändringsprocesser eller skapa en lärande organisation. Du jobbar troligen som innovationsledare, affärsutvecklare, projektledare i utvecklingsprojekt, produktchef, innovationscoach, förbättringscoach eller liknande.

Kursinnehåll

Utbildningen ger:

  • En introduktion till omvärldsdriven innovation, inkl. metoder för trendanalys och framtidsriktad idéutveckling.
  • En genomgång av de främsta hindren och möjliggörarna när det gäller att få visioner att hända.
  • Insikt i hur ledarskap för innovation skiljer sig från vanligt ledarskap och hur du bäst kan forma din egen roll som förändringsagent i din organisation.
  • En överblick över hur man kan jobba med mål och mätning inom innovation.
  • En förståelse för disruptiv innovation och hur det kan omforma organisationer.
  • Praktiska verktyg att använda i sitt arbete som innovationsledare samt en handlingsplan för hur dessa ska implementeras i den egna verksamheten efter kursens avslut.
  • Ett interaktivt upplägg där deltagarna lär av varandra och delar med sig av sina erfarenheter.

Investering

14900 exkl moms

Mat & logi

Förmiddags- och eftermiddagskaffe samt luncher ingår i kursavgiften.

Kursledare

Huvudlärare på denna kurs är Katarina Stetler. Katarina har en doktorsexamen i Innovationsledning från KTH och är utbildad civilingenjör. Hon har skrivit en bok om hur innovationsprocesser och effektiviseringsarbete kan leva sida vid sida. Katarina arbetar som konsult och framtidsstrateg på Kairos Future. Hon har tidigare arbetat som innovationsstrateg och produktutvecklare inom fordonsindustrin och har erfarenhet av att leda kreativa processer.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Innovationsledare med framtidsfokus, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
5/5
Ulf
17 maj 2019
Inspirerande metod och tillämpningar

En inspirerande kurs med bra metoder, övningar och tillämpningar för att leda innovation.

5/5
Tahir
12 maj 2017
Mycket givande

Den här kursen hyfsat bra bas för att jobba med innovationsledning i ett företag.

Kairos Future
Västra Järnvägsgatan 3
111 64 Stockholm

Kairos Future är norra Europas ledande företag inom gränslandet framtid/strategi. Inom ramen för Kairos Academy erbjuder vi Nordens största utbud av öppna utbildningar i omvärldsanalys och framtidsstrategi. Vi erbjuder också skräddarsydda utbildningar för ditt företag och din organisations behov. ...

Läs mer om Kairos Future och visa alla utbildningar.

Highlights