Visa utbildning.se som: Mobil

Grundkurs i omvärldsanalys Företagsanpassad

Kairos Future
Kort om utbildningen
Enligt överrenskommelse.
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Grundkurs i omvärldsanalys

Vill du fatta bättre beslut i vardagen? Vill du sitta i förarsätet och inte i baksätet när utvecklingen tar fart? Då är grundläggande kunskaper i omvärldsanalys något för dig. Du får kunskap om hur världen utvecklas och vilka metoder du kan använda dig av för att föra egna bedömningar av hur framtiden ser ut.

Många personer och organisationer sätter idag sin tillit till att det räcker med mediebevakningstjänster och andra automatiserade lösningar för att säkerställa att man har koll på hur väsentliga omvärldsfaktorer utvecklas. De personer som varit med ett tag vet dock att det krävs mänsklig eftertanke och analys för att dra nytta av den information som dessa källor kommer fram med. Det är sällan att hitta förändringarna som är det svåra. Utmaningen ligger i att göra om välgrundade bedömningar av hur utvecklingen fortsätter. Då är omvärldsanalys viktigare än omvärldsbevakning.

Under kursen lär vi ut grundläggande metoder och teorier för att du ska kunna bedriva eget omvärldsanalysarbete på hemmaplan.

Målgrupp

Ledare, strateger, affärsutvecklare, organisations- och verksamhetsutvecklare, marknadsförare, produktchefer och andra som jobbar med omvärlds- strategi- eller framtidsarbete.

Inga formella utbildningskrav finns, men det är en fördel att ha egen erfarenhet inom området.

Program:

Dag 1:

  • Introduktion till omvärldsanalys
  • Trendspaning
  • Trendanalys

Dag 2:

  • Metoder för trendspaning
  • Omvärldsanalys som grund för det strategiska utvecklingsarbetet
  • Fördjupning av trender
  • Nyckelhändelser
  • Aktörs- och konkurrentanalys
  • Konsekvensanalys

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Grundkurs i omvärldsanalys Företagsanpassad, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Kairos Future

Kairos Future är norra Europas ledande företag inom gränslandet framtid/strategi. Inom ramen för Kairos Academy erbjuder vi Nordens största utbud av öppna utbildningar i omvärldsanalys och framtidsstrategi. Vi erbjuder också skräddarsydda utbildningar för ditt företag och din organisations behov. ...


Läs mer om Kairos Future och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Kairos Future

Västra Järnvägsgatan 3
111 64 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Grundkurs i omvärldsanalys Företagsanpassad!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 11 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Grundkurs i omvärldsanalys Företagsanpassad från Kairos Future, fyll i dina uppgifter: