Visa utbildning.se som: Mobil

Certifierad Framtidsstrateg

Kairos Future
Kort om utbildningen
13 dagar
55 000 - 59 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-09-23 09:30 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Framtidsprogrammet – certifierad framtidsstrateg

Vill du bli en person med förmåga att hjälpa dig organisation att ta fram kraftfulla framtidsstrategier genom att navigera genom hela kedjan från omvärlds- och scenarioanalys vid önskade framtida målbilder och visioner till hållbara strategier och handlingsplaner. Här får du en unik möjlighet att bli certifierad framtidsstrateg. Du får ta del av grundläggande metoder och verktyg samt en tydlig ledstång att hålla dig till under hela processen från omvärld till handling. Allt enligt vår beprövande TAIDA-metod.

Omsätt dina framtidsstrategiska kunskaper direkt

Tack vare att du gör ett eget arbete på hemmaplan från du också chansen att omedelbart omsätta dina nya kunskaper. Flera av våra tidigare deltagare har tagit chansen och slagit två flugor i en smäll genom att välja en egen frågeställning som den egna organisationen ändå behöver ha genomlyst.

Vad får du för kunskaper i Framtidsprogrammet?

Utbildningen ger en förståelse för omvärldsbevakningens grundläggande funktioner och syften. Du får grunderna i systematisk omvärldsanalys, färdigheter i olika omvärldsmetoder och i utvecklingen av alternativa framtidsscenarier. Du får också en färdighet i hur man skapar strategisk svarsförmåga i organisationer. Under utbildningens gång får du möjlighet att själv genomföra en fullständig framtidsprocess i den egen organisation, vilket gör att du lär du hur metoder och arbetssätt ska användas i verkliga livet samtidigt som organisationen får värdefull hjälp att planera sin framtid.

Målgrupp

Ledare, strateger, affärsutvecklare, organisations- och verksamhetsutvecklare, marknadsförare, produktchefer och andra som arbetar med omvärlds-, strategi- eller framtidsarbete.

Utbildningen har inga formella krav på förkunskaper men det är bra att ha en viss egen erfarenhet inom området.

Certifiering:

Efter avslutad kurs kan du erhålla en personlig certifiering som framtidsstrateg. För att få göra detta krävs full närvaro och inlämning av tre uppgifter med omvärlds-, strategi- eller framtidsarbete.

Innehåll

Etapp 1:

  • Introduktion till strategisk omvärldsanalys
  • TAIDA-processen
  • Omvärldsanalys och trender

Etapp 2:

  • Scenarioplanering

Etapp 3:

  • Nyckelresurser, styrkor och svagheter samt mål och vision

Etapp 4:

  • Strategiutveckling och handlingsplaner

Etapp 5:

  • Redovisning av inlämningsuppgifter

Upplägg

Kursen omfattar 13 dagar, i 5 etapper.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Certifierad Framtidsstrateg, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner.

Mattias Mild
(5)
En väldigt bra kurs där man leds genom hela processen i tanke och med väldigt bra verktyg. Jag har blivit lovad verktyg på många kurser och de har sällan varit konkreta. Verktygen som används i framtidsprogrammet är verkligen konkreta och man kan gå från start till mål på ett strukturerat sätt. Kursledarna Daniel och Erik är mycket pedagogiska o...
Visa mer
Niclas Andrén
(5)
En oerhört bra utbildning där man på ett pedagogiskt vis får lära sig en process där man inte bara fokuserar blint på vad företaget vill, utan värdera det mot omvärldstrender, nya hot och nya möjligheter, alltså vad man bör göra. Har aldrig varit med om att man tar framtidsperspektivet i beaktande på samma vis. Den här typen av arbetssätt har ta...
Visa mer
Lena Sahrblom
(5)
En meningsfull och mastig utbildning inom området med fokus på verktyget TAIDA. Otroligt lärorikt och roligt tillsammans med kursledare och kollegor. Kan användas direkt på olika sätt i ditt arbete, rekommenderas varmt. En av de bättre chefsutbildningar jag gått!

Kairos Future

Kairos Future

Kairos Future är norra Europas ledande företag inom gränslandet framtid/strategi. Inom ramen för Kairos Academy erbjuder vi Nordens största utbud av öppna utbildningar i omvärldsanalys och framtidsstrategi. Vi erbjuder också skräddarsydda utbildningar för ditt företag och din organisations behov. ...


Läs mer om Kairos Future och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Kairos Future

Västra Järnvägsgatan 3
111 64 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 10 recensioner.
Alla recensioner för arrangören