Retoriska verktyg och argumentationstekniker för jurister

JUC, Distans
Längd
6,5 timmar
Pris
6 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
4 mars, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
6,5 timmar
Pris
6 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
4 mars, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Retorikkurs för Jurister

Retorik för Jurister med Tor och Martin är en kurs i retorik som anpassats efter juristers arbetsuppgifter och behov. Genom kursen lär du dig tekniker som både gör dig knivskarp i din argumentation, och hjälper dig att känna dig trygg i ditt dagliga arbete.
Oavsett om du står i rättssalen eller arbetar bakom ett skrivbord så är retoriska verktyg ett stort hjälpmedel i det dagliga arbetet. Det är inte så konstigt – i en stor del av juristens arbete krävs förmågan att övertyga. För ytterst få kommer detta naturligt, utan de allra flesta måste öva sig och använda sig av rätt retoriska verktyg för att bemästra denna färdighet.


Kursen går igenom kommunikativa tekniker och hjälpmedel med utgångspunkt i juristers dagliga arbete och utmaningar, så som möten med klienter, förhandlingar och pläderingar inför rätten. Efter kursen kommer du vara bättre förberedd inför både muntliga argumentationer och skriftliga anföranden och texter som övertygar.
Kursen kombinerar teoretiska perspektiv hämtade från såväl klassisk som modern teori tillsammans med praktiska övningar.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

4 mars, 2024

 • Onlineutbildning
 • Distans

Målgrupp

Kursen vänder sig till bland annat jurister, åklagare, försvarare, domare, verkligen alla som jobbar med juridik. Processande jurister, inte bara processande dock. Humanjurister.

Kursinnehåll

Kursen behandlar bl.a.:

 • Partesläran
 • Toposläran
 • Aristotelisk retorik
 • Övertygelseappeller
 • Speed Arguing
 • Den juridiska retorikens grunder
 • Historieberättande
 • Argumentationens beståndsdelar
 • Statusläran

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Retoriska verktyg och argumentationstekniker för jurister, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
JUC
Strandvägen 7A
114 56 Stockholm

Praktisk inriktad undervisning med hög professionell nivå

JUC är en specialiserad kursverksamhet som ursprungligen etablerades i Danmark år 2001. Vi erbjuder högkvalitativ fortbildning för jurister, advokater, revisorer, fastighetsmäklare och ett brett utbud av andra yrkesverksamma. Årligen håller vi även i evenemang för över 15 000 deltagare på 500...

Läs mer om JUC och visa alla utbildningar.

Highlights