Komplicerad efterarvsrätt

JUC, i Stockholm (+1 orter)
Längd
7 timmar
Längd
7 timmar
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Ärvdabalkens regler om efterarv är komplicerade och innehåller dessutom ett antal oklarheter. När efterarvsreglerna ska tillämpas samtidigt med andra regler i ärvdabalken eller med regler i äktenskapsbalken eller sambolagen uppstår ofta mycket krångliga situationer. På den här kursen behandlas dessa frågor utförligt. Både legal efterarvsrätt och testamentarisk sekundosuccession omfattas.

Kursen syftar till att ge en djupare kunskap i efterarvsrättens mest komplicerade delar. Särskild uppmärksamhet kommer att ägnas åt otydligheter i lagstiftningen, komplikationer vid samtidig tillämpning av flera olika delar av regelsystemet och beräkningsmetoderna vid uträkning av fördelningen av kvarlåtenskapen. Betydelsen av testamenten av den först avlidna maken respektive den sist avlidna maken när det gäller efterarvsfrågor

Målgrupp

Kursen vänder sig till advokater, jurister och andra som arbetar med familjerättsliga frågor. Deltagande på kursen förutsätter att du har grundläggande kunskaper om ärvdabalkens arvsregler och om äktenskapsbalkens bodelningsregler. Det är också bra om du har några års erfarenhet av att arbeta med frågor om bodelning, arv och testamente.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Komplicerad efterarvsrätt, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
JUC
Strandvägen 7A
114 56 Stockholm

Praktisk inriktad undervisning med hög professionell nivå

JUC är en specialiserad kursverksamhet som ursprungligen etablerades i Danmark år 2001. Vi erbjuder högkvalitativ fortbildning för jurister, advokater, revisorer, fastighetsmäklare och ett brett utbud av andra yrkesverksamma. Årligen håller vi även i evenemang för över 15 000 deltagare på 500...

Läs mer om JUC och visa alla utbildningar.

Highlights