Visa utbildning.se som: Mobil

Nätverk i Uppfinningar & Patenträtt

JUC Sverige
Kort om utbildningen
4 tillfällen
5 738 SEK exkl. moms
   
Stockholm
JUC Sverige

Kursbeskrivning

Nätverk i Uppfinningar & Patenträtt


I patentförfarande och traditionella immaterialrättsliga frågor uppkommer ofta rättsliga problemställningar av betydande värde för parterna. Frågorna som uppkommer avgränsar sig inte till endast Sverige utan går ofta ut över gränserna, över hela världen. När det sker krävs affärsmässig och juridisk expertis och erfarenhet från liknande situationer.

Om du arbetar med något av det patenträttsliga faserna och behöver en kombination av gedigna fackkunskaper och djup förståelse för regelsystem med en praktisk vinkel på frågeställningarna, då är detta nätverk relevant för dig.

Vid nätverksträffarna kommer vi att fokusera på patenträttsliga frågor och hur dessa bäst hanteras för att uppnå bästa kommersiella resultat. Du får möjlighet att bekanta dig med några av landets främsta och mest erfarna experter inom Patenträtt. Dagordningen sätts av nätverksledarna som ansvarar för att tillse att mötena ges ett aktuellt och lärorikt innehåll. Utöver nätverksledarna kommer externa föredragshållare att bidra. Som medlem av nätverket kommer du även få möjlighet att komma med förslag på relevanta ämnen och föredragshållare som du menar kan bidra till att nätverket når sin fulla potential.

Möte 1 - Tisdag 18 februari 2020

Huvudtema: ”Tendenser inom det patenterbara området”

 • Genomgång av året som gått, relevant praxis.
 • Mjukvaruuppfinningar. Simuleringar anses inte vara patenterbara då de inte har någon koppling till verkligheten; G 1/19. Vart är EU på väg?
 • Annan spaning? AI och blockchain.

Möte 2 - Onsdag 07 maj 2020

Huvudtema: ”Strategier för att skydda en uppfinning”

 • Utöver patent, vilka andra sätt finns det att skydda en uppfinning?
 • Mönsterregistrering och utmaningar med det
 • Utility models
 • Upphovsrätt
 • Företagshemligheter

Möte 3 - Tisdag 15 september 2020

Huvudtema: ”Tillämpningen av EPC – skillnader och likheter mellan svensk domstol och EPO”

 • Svenska domstolars tillämpning av EPC och relevansen av praxis från EPO + Guidelines.
 • Ekvivalenstolkning – likheter och skillnader? Trender?

Möte 4 - Tisdag 17 november 2020

Huvudtema: ”Unified Patent Court – hur kommer det fungera när den väl satts på plats?”

 • Genomgång av regelverket
 • Vilka får föra talan inför domstolen?
 • Hur kommer UPC påverka det sätt som processer bedrivs på i Sverige idag?

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Nätverkets prioriterade målgrupper är befattningshavare som vill hålla sig uppdaterade med de senaste regulativa frågorna som har kommit och kommer med nya förordningar inom snar framtid.

Patentombud och ledande befattningar som Head of Patents, Competitive Intelligence Manager, Patent Department Manager, IPR Manager, Patent Manager, Patent Officer Senior IP strategist, Patentchef, Competitive Intelligence Manager, President Strategic Development, Director of Patent Law och Manager of Patents and Standards.

Upplägg

Syftet med nätverket i Uppfinningar och Patenträtt är att genom föreläsningar och workshops erbjuda kvalificerad kompentensutveckling för personer som genom sina yrkesroller kommer i kontakt med olika delar av området. Alla deltagare kan här fördjupa sin kunskap för att förstå den värld som patenträtt utgör i form av lagar, regleringar, direktiv och frågeställningar relativt svenska och utländska patentverksamheter för att på så sätt skaffa en helhetsbild som är nödvändig för att ta sig an svårigheter och utmaningar som verksamheterna ställs inför.

Nätverket är ett forum där vi på en både akademisk och praktisk nivå kan diskutera aktuella teman, ämnen och problemställningar samt utväxla erfarenheter och kunskaper på området. Vi kommer att genomföra fyra effektiva och målriktade nätverksmöten per år om vardera 4,5 timmar. Om du är patentombud betyder detta att du som deltagare i nätverket samtidigt infriar patentombudsnämndens årliga krav om 10 timmars obligatorisk fortbildning.

Investering

Alla deltagare i nätverket får relevant dokumentation.

Totala investeringen för 4 tillfällen är 22 950 kr

Kursledare

 • Wendela Hårdemark, advokat, Vinge Advokatbyrå
 • Johan Örtenblad, Delägare och VD på Noréns Patentbyrå

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Nätverk i Uppfinningar & Patenträtt, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

JUC Sverige

KVALITET SEDAN 2001

JUC är en specialiserad kursverksamhet som ursprungligen etablerades i Danmark 2001. JUC är ledande inom sin bransch på den danska marknaden, avseende kurser och nätverk avsedda för advokater, jurister, revisorer, fastighetsmäklare och en lång rad andra yrkesfolk. Vi genomför årligen arrangement...


Läs mer om JUC Sverige och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JUC Sverige

Strandvägen 7A
114 56 Stockholm Stockholms län

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Nätverk i Uppfinningar & Patenträtt!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Nätverk i Uppfinningar & Patenträtt från JUC Sverige, fyll i dina uppgifter:

Mer inom området