Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Nätverk i offentlig upphandling

JUC Sverige
Kort om utbildningen
4 tillfällen
5 738 SEK exkl. moms
   
Stockholm
JUC Sverige

Kursbeskrivning

Nätverk i offentlig upphandling

Nätverk i offentlig upphandling

Den offentliga upphandlingen i Sverige omsätter hundratals miljarder kronor varje år och utgör inom vissa branscher en betydande del av marknaden. För många leverantörer är det därför av stor betydelse att erhålla kontrakt från det allmänna. Lagstiftaren menar att den goda affären ska vara i fokus när det offentliga anskaffar varor, tjänster eller entreprenader. Trots det är offentlig upphandling en komplicerad process med många olika steg som kräver god insikt.

Vid nätverkets olika mötestillfällen får du möjlighet att bekanta dig med några av landets duktigaste och mest erfarna aktörer. I nätverket finner du alltså ett forum med många starka profiler, vilka alla kan bidra med mångårig erfarenhet i meningsfulla diskussioner avseende såväl övergripande frågor som detaljer relativt offentlig upphandling.

Bidraget från nätverksledarna som ofta är föredragande, externa föredragshållare och dig som deltagare, borgar för spännande infallsvinklar och givande diskussioner. Huvudrubrikerna i dagordningen sätts av nätverksledarna men som deltagare förväntas du ta tillfället i akt och komma med förslag till aktuella ämnen och föredragshållare så att ni tillsammans tillser att mötena ges ett aktuellt och lärorikt innehåll.

Syfte

Syftet med nätverket är att skapa ett forum, där föredragshållare och deltagare på en både hög akademisk och praktisk nivå, kan diskutera aktuella teman, ämnen och problemställningar, vad gäller offentlig upphandling. Ytterligare syfte är att utväxla erfarenheter, utveckla nya kunskaper på området och generellt skapa en kontakt mellan aktörer som regelbundet arbetar med offentlig upphandling på det ena eller andra sättet.

Fyra effektiva och målinriktade nätverksmöten genomförs på ett år om vardera 4,5 timmar. Varje nätverksmöte omfattar 5 lektioner vilket resulterar i totalt 20 lektioner under året. Är du advokat, betyder det att du genom att delta infriar Advokatsamfundets krav om 18 timmars obligatorisk utbildning per år.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Nätverket riktar sig till upphandlingchefer och anbudschefer hos beställare och anbudsgivare samt advokater, bolagsjurister, verksjurister och andra juridiska rådgivare med expertis på området samt politiker och akademiker som vill dela med sig av kunskaper och erfarenheter och hålla sig à jour med det senaste inom offentlig upphandling.

Antalet platser i nätverket är begränsat. Antagning sker huvudsakligen i början av året men också under året i mån av plats. Platsen i nätverket är personlig för att just du som deltagare skall kunna ta del av den unika sammansättning av erfarenheter som skapas tillsammans med de andra deltagarna i nätverket.

Upplägg

Möte 1 – Onsdag den 16 oktober 2019

Inledande avsnitt: Nyheter från rättspraxis

 • In-house
 • Säkerhet och upphandling
 • Ogiltighet
 • Ev. Prop på förenklingsutredningen 

Möte 2 – Onsdag den 4 december 2019

Inledande avsnitt: Nyheter från rättspraxis

 • Anti-korruption.
 • Offentlighet och sekretess.
 • Ev. Ds om ESPD och uteslutning/belastningsregister.

Föreläsare. Natali Pahlén.

Möte 3 - Onsdag den 15 januari 2020

Inledande avsnitt: Nyheter från rättspraxis

 • Standardisering av upphandling (SIS/CEN)
 • Tillsyn, gäst KKV
 • Skadestånd

Möte 4 – Torsdag den 23 april 2020

Inledande avsnitt: Nyheter från rättspraxis

Tema: TDB

Tid & plats

Datum:

16/10-19

4/12-19

15/1-20

23/4-20

Tid:

13.00-17.30

Plats:

GRAND HÔTEL STOCKHOLM

SÖ Blasieholmshamnen 8

103 27 Stockholm, Sverige

Investering

Alla deltagare i nätverket får relevant dokumentation.

Totala investeringen för 4 tillfällen är 22 950 kr

Kursledare

 • Eva-Maj Mühlenbock, Advokat och partner Cirio Advokatbyrå

 • Ellen Hausel Heldahl, Projektledare Svenskt Näringsliv

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Nätverk i offentlig upphandling, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

JUC Sverige

JUC Sverige

KVALITET SEDAN 2001

JUC är en specialiserad kursverksamhet som ursprungligen etablerades i Danmark 2001. JUC är ledande inom sin bransch på den danska marknaden, avseende kurser och nätverk avsedda för advokater, jurister, revisorer, fastighetsmäklare och en lång rad andra yrkesfolk. Vi genomför årligen arrangement...


Läs mer om JUC Sverige och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JUC Sverige

Strandvägen 7A
114 56 Stockholm Stockholms län

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Nätverk i offentlig upphandling!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar