Visa utbildning.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en utbildning? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Nätverk i Kommersiell Avtalsrätt

JUC Sverige
Kort om utbildningen
4 tillfällen
5 738 SEK exkl. moms
   
Stockholm
JUC Sverige

Kursbeskrivning

Nätverk i Kommersiell Avtalsrätt


All kommersiell verksamhet sker genom avtal. All försäljning, alla köp, all M&A, alla entreprenader, alla samarbeten, all outsourcing, all offentlig upphandling, alla OPS-konstruktioner osv. sker genom avtal. Trots att det finns mer som förenar de olika tillämpningsområdena än vad som skiljer dem åt, är det emellertid betydligt vanligare att fokus riktas mot enskildheterna än att helheten – den kommersiella avtalsrätten – sätts i fokus. Syftet med nätverket Kommersiell avtalsrätt är därför att komplettera en sådan ordning genom att fokusera på de avtalsrättsliga frågorna som sådana, i stället för på deras applicering i enskilda segment av avtalsrätten.

Vid nätverkets olika mötestillfällen får du möjlighet att bekanta dig med några av landets främsta och mest erfarna experter inom den kommersiella avtalsrätten, vilka behandlar aktuella ämnen och problemställningar på både akademisk och praktisk nivå. Dagordningen sätts av nätverksledaren som ansvarar för att tillse att mötena ges ett aktuellt och lärorikt innehåll. Utöver nätverksledaren kommer externa föredragshållare att bidra med aktuella ämnen och dessutom kommer deltagare i nätverket att bidra. Som medlem av nätverket kan du komma med förslag på relevanta ämnen och föredragshållare som skulle kunna bidra till att nätverket når sin fulla potential.

Sista mötet innevarande säsong:

Möte 4 - Tisdag den 28 januari

Huvudtema: Skärningsspunkter mellan processrätten och avtalsrätten.

Föreläsare: Fanny Gleiss Wilborg, Advokat och delägare, Advokatfirman Lundberg & Gleiss. Fanny har tidigare arbetat som chefsrådman, Södertörns Tingsrätt och Enhetschef på Domstolsverket.

Emilia Lundberg, Advokat och delägare, Advokatfirman Lundberg & Gleiss. Emilia har tidigare arbetat som rådman & avdelningschef, Attunda tingsrätt och rådman, Södertörns tingsrätt.

Möte 1 – Onsdag den 25 mars 2020

Huvudtema: Hävning av avtal (förutsättningar för hävning och effekter av hävning)

Möte 2 – Tisdag den 12 maj 2020

Huvudtema: Långvariga avtal (ramavtal och "fasta" avtal, omförhandlingar, jämkning och andra effekter vid hardship och liknande förhållanden)

Möte 3 - Torsdag den 1 oktober 20202

Huvudtema: Skadestånd (dispositiva och avtalade begränsningar av skadeståndskyldighet, jämkning och andra korrigeringar av avtalade begränsningar)

Möte 4 – Fredag den 20 november 2020

Joint venture med nätverket Industriella anläggningsleveranser

Huvudtema: Internationella frågor ( olika länders regler för ingående av avtal samt avtalstolkningsregler, hur översäts svenska juridiska begrepp korrekt till engelska och vid inkorrekt översättning vilka faroro och fällor finns)

Föreläsare: Advokat Per Mildner, Advokat Anders Eriksson, båda från Advokatfirman Lindahl

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Nätverkets prioriterade målgrupper är advokater och bolagsjurister samt andra personer inom näringsliv och förvaltning som sluter eller ansvarar för avtal, såsom verkställande direktörer, försäljningschefer, inköpschefer, och andra som har ett intresse för kommersiell avtalsrätt.

Upplägg

Syftet med nätverket i kommersiell avtalsrätt är att genom föreläsningar och workshops erbjuda kvalificerad kompetensutveckling.

Nätverket är ett forum där vi på en både akademisk och praktisk nivå kan diskutera aktuella teman, ämnen och problemställningar samt utväxla erfarenheter och kunskaper på området. Vi kommer att genomföra fyra effektiva och målriktade nätverksmöten per år om vardera 4,5 timmar. Om du är advokat betyder detta att du som deltagare i nätverket samtidigt infriar advokatsamfundets årliga krav om 18 timmars obligatorisk utbildning.

Investering

Alla deltagare i nätverket får relevant dokumentation.

Totala investeringen för 4 tillfällen är 22 950 kr

Kursledare

  • Advokat, jur. dr Jon Kihlman

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Nätverk i Kommersiell Avtalsrätt, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

JUC Sverige

JUC Sverige

KVALITET SEDAN 2001

JUC är en specialiserad kursverksamhet som ursprungligen etablerades i Danmark 2001. JUC är ledande inom sin bransch på den danska marknaden, avseende kurser och nätverk avsedda för advokater, jurister, revisorer, fastighetsmäklare och en lång rad andra yrkesfolk. Vi genomför årligen arrangement...


Läs mer om JUC Sverige och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JUC Sverige

Strandvägen 7A
114 56 Stockholm Stockholms län

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Nätverk i Kommersiell Avtalsrätt från JUC Sverige, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Nätverk i Kommersiell Avtalsrätt!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar