Visa utbildning.se som: Mobil

Nätverk i Intellectual Property Rights/Immaterialrätt

JUC Sverige
Kort om utbildningen
4 tillfällen
5 738 SEK exkl. moms
   
Stockholm
JUC Sverige

Kursbeskrivning

Nätverk i Intellectual Property Rights/Immaterialrätt


Vid nätverkets olika mötestillfällen får du möjlighet att bekanta dig med några av landets duktigaste och mest erfarna aktörer, som behandlar aktuella ämnen och frågor på både akademisk och praktisk nivå. Dagordningen sätts av nätverksledaren, som tillser att mötena ges ett aktuellt och lärorikt innehåll. Utöver nätverksledaren kommer externa föredragshållare att bidra med aktuella ämnen och dessutom kommer deltagare i nätverket att bidra. Som medlem av nätverket kan du komma med förslag på relevanta ämnen, teman och föredragshållare som skulle kunna bidra till att nätverket når sin fulla potential.

Immaterialrätten reglerar olika slags förfoganden (t.ex. utveckling, skydd, framställning och tillgängliggörande) av verk, uppfinningar, kännetecken, design (mönster) och vissa ytterligare intellektuella och/eller ekonomiskt betydelsefulla prestationer. Immaterialrätten är uppbyggd på en serie av lagar om ensamrätt. Härigenom begränsas möjligheten att obehörigen utnyttja de objekt som skyddas. Ensamrätten uppbärs av grundtanken att den som skapar något nytt måste få särskilda rättigheter och möjligheter att använda sin uppfinning, sitt verk m.m., under en viss tid. Detta skydd ger incitament till nya skapande insatser och gör det möjligt att individualisera produkter och tjänster.

Avslutande möte för säsong 4

Möte 4: Onsdag den 20 november 2019

Huvudtema: Digital transformation

  • Immaterialrättens koppling till affärsmodellen
  • AI och dess inverkan på immaterialrätten
  • Ändrade strategier för registreringsansökningar och beivrande av intrång i en digital värld?

Föreläsare: Daniel Westman - Expert på IT- och medierätt, oberoende rådgivare samt lärare och forskare.

Möte 1: Onsdag den 30 januari 2020

Huvudtema: Konkurrensklausuler och immaterialrättsliga garantier i avtal

Föreläsare: Stojan Arnerstål, specialist på immaterialrätt, Advokatfirman Vinge samt Jur DR vid Uppsala Universitet

Möte 2: Tisdag den 02 april 2020
Huvudtema: Sanktioner, säkerhetsåtgärder och bevisanskaffning

Föreläsare: Henrik Bengtsson, Advokat och Partner, Advokatfirman Delphi & Stojan Arnerstål, specialist på immaterialrätt, Advokatfirman Vinge samt Jur DR vid Uppsala Universitet

Möte 3: Onsdag den 09 september 2020​

Huvudtema: Skyddat material som bevisning i dispositiva tvister samt något om EU-domstolens senaste upphovsrättsliga avgöranden

Föreläsare: Henrik Bengtsson, Advokat och Partner, Advokatfirman Delphi & Stojan Arnerstål, specialist på immaterialrätt, Advokatfirman Vinge samt Jur DR vid Uppsala Universitet

Möte 4: Tisdag den 17 november 2020​

Huvudtema: Djupdykning med disskusion om det senaste årets viktigaste avgöranden från PMD och PMÖD.

Föreläsare: Henrik Bengtsson, Advokat och Partner, Advokatfirman Delphi & Stojan Arnerstål, specialist på immaterialrätt, Advokatfirman Vinge samt Jur DR vid Uppsala Universitet

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Bolagsjurister, VD:ar, Marknadsdirektörer, Marknadschefer, Produktutvecklare och Advokater.

Antalet platser i nätverket är begränsat. Antagning sker huvudsaklingen i början av året men också under året i mån av plats. Platsen i nätverket är personlig, för att just du som deltagare skall kunna ta del av den unika sammansättning av erfarenheter, som skapas tillsammans med de andra deltagarna i nätverket.

Upplägg

Nätverket syftar till att stärka deltagarnas förmåga att hantera immateriella tillgångar, att öka kunskapen om det immaterialrättsliga skyddets innehåll och betydelse i kommersiella sammanhang och att öka insikten om immaterialrättsliga risker.

Nätverket är ett forum där vi tillsammans, på en både akademisk och praktisk nivå, kan diskutera aktuella teman, ämnen och utmaningar inom det immaterialrättsliga området. Deltagarna ges möjlighet att utväxla erfarenheter och kunskaper och att skapa kontakt med andra som berörs av immaterialrättsliga utmaningar.

Vi kommer att genomföra fyra effektiva och målriktade nätverksmöten per år om vardera 4,5 timmar. Om du är advokat betyder detta att du som deltagare i nätverket samtidigt infriar advokatsamfundets årliga krav om 18 timmars obligatorisk utbildning.

Investering

Alla deltagare i nätverket får relevant dokumentation.

Totala investeringen för 4 tillfällen är 22 950 kr

Kursledare

  • Stojan Arnerstål, specialist på immaterialrätt, Advokatfirman Vinge samt Jur DR vid Uppsala Universitet

  • Henrik Bengtsson, Advokat och Partner, Advokatfirman Delphi

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Nätverk i Intellectual Property Rights/Immaterialrätt, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

JUC Sverige

KVALITET SEDAN 2001

JUC är en specialiserad kursverksamhet som ursprungligen etablerades i Danmark 2001. JUC är ledande inom sin bransch på den danska marknaden, avseende kurser och nätverk avsedda för advokater, jurister, revisorer, fastighetsmäklare och en lång rad andra yrkesfolk. Vi genomför årligen arrangement...


Läs mer om JUC Sverige och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JUC Sverige

Strandvägen 7A
114 56 Stockholm Stockholms län

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Nätverk i Intellectual Property Rights/Immaterialrätt!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Nätverk i Intellectual Property Rights/Immaterialrätt från JUC Sverige, fyll i dina uppgifter:

Mer inom området