Visa utbildning.se som: Mobil

Nätverk i Fastighets-M&A

JUC Sverige
Kort om utbildningen
4 tillfällen
5 738 SEK exkl. moms
   
Stockholm
JUC Sverige

Kursbeskrivning

Nätverk i Fastighets-M&A


I fastighetsaffärer och i traditionella M&A-transaktioner som omfattar fastigheter eller hyrda lokaler uppkommer ofta fastighetsrättsliga frågor av betydande värde för parterna. När det sker krävs affärsmässig och juridisk expertis och erfarenhet från liknande situationer. Arbetar du med alla faser av fastighetstransaktioner – från strukturfrågor och due diligence till förhandling av de transaktionsrelaterade avtalen eller en endast med delar av dessa faser - så är detta nätverk relevant för dig.

Vid nätverksträffarna kommer vi att fokusera på affärsmässiga och juridiska transaktionsfrågor och hur dessa bäst hanteras för att uppnå bästa kommersiella resultat. Du får möjlighet att bekanta dig med några av landets främsta och mest erfarna experter inom Fastighets-M&A. Dagordningen sätts av nätverksledarna som ansvarar för att tillse att mötena ges ett aktuellt och lärorikt innehåll. Utöver nätverksledaren kommer externa föredragshållare att bidra. Som medlem av nätverket kommer du med förslag på relevanta ämnen och föredragshållare som du menar kan bidra till att nätverket når sin fulla potential.

Möte 1 – Torsdag den 13 februari 13.00-17.30

 • Marknad och generella trender avseende transaktionsavtal
 • W&I-försäkringar
 • Finansiering generellt (villkor och avtal, riskbedömningar) inkl. forward funding

Möte 2 - Onsdag den 15 april 13.00-17.30

 • Co-working
 • Prop-tech
 • Skattefrågor

Möte 3 - Torsdag den 11 juni 13.00-17.30

 • Fastighetsbildning
 • Markanvisning, exploateringsavtal, marköverlåtelser
 • Joint ventures, samverkan/partnering, entreprenader

Möte 4 - Onsdag den 26 augusti 13.00-17.30

 • Värdering och byggrättsvärdering
 • Due diligence

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Head of Transactions, Head of Real Estate M&A, Head of Real Estate Projects & Transactions, Manager Real Estate Development, Head of Real Estate Transactions, Chief Property Manager, Managing Director transactions, Head of property management, Head of Structure Finance , Chefsjurist (General counsel) samt Advokater med expertis inom Fastighets-M&A.

Real Estate och Corporate Finans ansvariga från Bankernas finansavdelningar, Revisorer m fl från revisionsfirmornas transaktions- service- eller finance-avdelningar och andra, som erbjuder Fastighet-M&A-relaterade konsulttjänster, ansvariga i kapitalfonder och venturefonder, bolagsjurister och nyckelmedarbetare i större verksamheter som både överlåter och köper andra bolag och deras bestånd. Relevanta chefer och specialister från bolag som erbjuder Fastighets-M&A försäkringar samt relevanta chefer och specialister motsvarande från Näringsdepartementet, Finansinspektionen och Stockholmsbörsen.

Upplägg

Syftet med nätverket är att skapa ett forum, där man på en hög akademisk och praktisk nivå kan diskutera aktuella teman, ämnen och problemställningar, vad gäller svensk och internationell Fastighets-M&A. Ett annat syfte är att utväxla erfarenheter, utveckla nya kunskaper på området och generellt skapa en kontakt mellan aktörer som regelbundet arbetar med Fastighets-M&A.

Nätverket är ett forum där vi på en både akademisk och praktisk nivå kan diskutera aktuella teman, ämnen och problemställningar samt utväxla erfarenheter och kunskaper på området. Vi kommer att genomföra fyra effektiva och målriktade nätverksmöten per år om vardera 4,5 timmar. Om du är advokat betyder detta att du som deltagare i nätverket samtidigt infriar advokatsamfundets årliga krav om 18 timmars obligatorisk fortbildning.

Investering

Alla deltagare i nätverket får relevant dokumentation.

Totala investeringen för 4 tillfällen är 22 950 kr

Kursledare

 • Antonia Junelind, Head of Transactions och Ekonomichef hos Skanska
 • Jan Berg, Advokat och Partner i internationella advokatbyrån Bird & Bird LLP

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Nätverk i Fastighets-M&A, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

JUC Sverige

KVALITET SEDAN 2001

JUC är en specialiserad kursverksamhet som ursprungligen etablerades i Danmark 2001. JUC är ledande inom sin bransch på den danska marknaden, avseende kurser och nätverk avsedda för advokater, jurister, revisorer, fastighetsmäklare och en lång rad andra yrkesfolk. Vi genomför årligen arrangement...


Läs mer om JUC Sverige och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JUC Sverige

Strandvägen 7A
114 56 Stockholm Stockholms län

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Nätverk i Fastighets-M&A!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Nätverk i Fastighets-M&A från JUC Sverige, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar