Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Nätverk i Bank & Finansrätt Samt Finansiell Reglering

JUC Sverige
Kort om utbildningen
4 tillfällen
5 738 SEK exkl. moms
   
Stockholm
JUC Sverige

Kursbeskrivning

Nätverk i Bank & Finansrätt Samt Finansiell Reglering


Den verksamhet som bedrivs inom den finansiella sektorn är i ständig förändring och föremål för en omfattande reglering. Rättsområdets dynamik, komplexitet, internationella påverkan och stora praktiska betydelse, ställer allt större krav på de aktörer som agerar rådgivare åt de finansiella instituten och andra aktörer som behöver assistans med finansieringsfrågor.

Vid nätverkets olika mötestillfällen får du möjlighet att bekanta dig med några av landets duktigaste och mest erfarna experter inom bank- och finansrätt och finansiell reglering, som behandlar aktuella ämnen och problemställningar på både akademisk och praktisk nivå. Dagordningen sätts av nätverksledaren som ansvarar för att tillse att mötena ges ett aktuellt och lärorikt innehåll. Utöver nätverksledaren kommer externa föredragshållare att bidra med aktuella ämnen och dessutom kommer deltagare i nätverket att bidra. Som medlem av nätverket kan du komma med förslag på relevanta ämnen och föredragshållare som skulle kunna bidra till att nätverket når sin fulla potential.

 

Möte 1 - Torsdag den 13 februari 2020

Huvudtema: Hållbarhetsfrågor – utmaningar och möjligheter från ett regulatoriskt perspektiv.

 

Möte 2 - Torsdag den 28 maj 2020

Huvudtema: Kapitalförvaltningstjänster – några aktuella frågor.

 

Möte 3 – Fredag den 28 Augusti 2020

Huvudtema: Fintech – aktuella innovationer och utmaningar för rådgivarna.

 

Möte 4 - Fredag den 23 Oktober 2020

Huvudtema: Åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism samt annan brottslighet – aktuella frågor.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Nätverkets prioriterade målgrupper är befattningshavare som vill hålla sig uppdaterade med de senaste bank- och finansrättsliga frågorna och frågeställningar rörande finansiell reglering.

Ledande befattningshavare såsom heads of Asset Management, Financial Services, Treasury, Group Treasury, High Yield, High yield bond sales, Corporate Finance, Financial Control, Credit Sales, Capital Markets, DCM eller Corporate Compliance i företag på finansmarknaden. Jurister på banker, försäkringsbolag värdepappersbolag och andra finansiella företag. Jurister inom statlig och kommunal förvaltning, Revisorer (både intern- och externrevisor), Rådgivare, Advokater och andra konsulter inom banking-, corporate finance, compliance eller skatt samt Bolagsjurister, Domstolsjurister och Informatörer.

Upplägg

Syftet med nätverket i bank- och finansrätt samt finansiell reglering är att genom föreläsningar och workshops erbjuda kvalificerad kompetensutveckling för personer som genom sina yrkesroller kommer i kontakt med nämnda områden.

Nätverket är ett forum där vi på en både akademisk och praktisk nivå kan diskutera aktuella teman, ämnen och problemställningar samt utväxla erfarenheter och kunskaper på området. Vi kommer att genomföra fyra effektiva och målriktade nätverksmöten per år om vardera 4,5 timmar. Om du är advokat betyder detta att du som deltagare i nätverket samtidigt infriar advokatsamfundets årliga krav om 18 timmars obligatorisk utbildning.

Investering

Alla deltagare i nätverket får relevant dokumentation.

Totala investeringen för 4 tillfällen är 22 950 kr

Kursledare

  • Björn Wendleby, Advokat och partner, Harvest Advokatbyrå.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Nätverk i Bank & Finansrätt Samt Finansiell Reglering, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

JUC Sverige

JUC Sverige

KVALITET SEDAN 2001

JUC är en specialiserad kursverksamhet som ursprungligen etablerades i Danmark 2001. JUC är ledande inom sin bransch på den danska marknaden, avseende kurser och nätverk avsedda för advokater, jurister, revisorer, fastighetsmäklare och en lång rad andra yrkesfolk. Vi genomför årligen arrangement...


Läs mer om JUC Sverige och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JUC Sverige

Strandvägen 7A
114 56 Stockholm Stockholms län

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Nätverk i Bank & Finansrätt Samt Finansiell Reglering!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar