Visa utbildning.se som: Mobil

Webbkurs – Juridik om ekonomiskt bistånd

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
960 SEK exkl. moms
Onlineutbildning
   
Distans
Svenska

Kursbeskrivning

Arbetar du med ekonomiskt bistånd eller vill du ha en snabb introduktion i ämnet? I den här praktiska webbkursen får du en grundläggande överblick över hur det ekonomiska biståndet fungerar.

I webbkursen går vi bland annat igenom biståndets olika delar och hur bedömning av bistånd ska göras. Du får en pedagogisk och tydlig genomgång av regelverket för ekonomiskt bistånd, med exempel hämtade ur verkliga rättsfall från kammarrätterna.

Webbkursen ger en god baskunskap om hur det ekonomiska biståndet är uppbyggt och fungerar. På ett snabbt och enkelt sätt får du en introduktion till ämnet eller en uppfräschning av kunskaperna om hur reglerna ser ut för det ekonomiska biståndet.


Kursinnehåll

  Introduktion
  Det ekonomiska biståndets olika delar
  Poster utanför riksnormen
  Livsföringen i övrigt
  Vilka krav kan man ställa på den som ansöker?
  Ekonomiskt bistånd till utländska medborgare
  Att utreda ekonomiskt bistånd
  Möjligheten att kräva tillbaka ekonomiskt bistånd


E-learning på dina villkor 

Du genomför kursen i ditt eget tempo, när det passar dig. Varje avsnitt innehåller övningar med exempel från verkligheten. Här får du tänka till och välja det alternativ du tror är rätt. Du får också tillgång till det rättsliga material som tas upp i kursen. 

Examination och kursintyg

Efter varje avsnitt gör du ett test, där du svarar på ett antal slumpmässiga flervalsfrågor. När du klarat alla avsnitt så kan du ta ut ett kursintyg.

Investering

1200 kr. Du får tillgång till webbkursen under 1 månad.

Kursledare

Eva Lillie

Eva är jurist med inriktning på socialrätt. Hon har över 20 års erfarenhet av arbete med juridiska informationsprodukter.

Kontakt

E-post: eva.lillie@jpinfonet.se
Telefon: 08 - 462 65 68

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Webbkurs – Juridik om ekonomiskt bistånd, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

JP Infonet anordnar juridiska utbildningar inom flertalet rättsområden, som till exempel socialrätt, miljörätt, fastighets- och entreprenadrätt, arbetsrätt, allmän förvaltningsrätt och skoljuridik. Samtliga utbildningar innehåller en genomgång av det aktuella regelverket på området och relevant praxis behandlas. Utbildningarna ger dig praktiskt viktiga kunskaper som du...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Webbkurs – Juridik om ekonomiskt bistånd!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1192 recensioner
Alla recensioner för arrangören