Visa utbildning.se som: Mobil

Webbkurs – Förvaltningslagen i praktiken

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
960 SEK exkl. moms
Onlineutbildning
   
Distans
Svenska

Kursbeskrivning

Du som handlägger ärenden på en förvaltningsmyndighet, exempelvis vid en kommunal förvaltning, behöver ha koll på vilka regler som gäller. Då är den här webbkursen perfekt för dig!

I den här webbkursen får du en gedigen genomgång av förvaltningslagen från början till slut, konkreta exempel från verkligheten, rättsfall och tips på hur du ska agera i olika situationer. Varje avsnitt avslutas med ett test där du kan pröva dina kunskaper. 

Genom kursen får du bra kunskap om förvaltningslagens regler om hur ett ärende kommer in till en myndighet, hur ett ärende ska handläggas, kommunikation med enskilda, dokumentation, beslut och överklagande.  Kursen passar dig som är nyanställd och som snabbt behöver komma in i arbetet, men även dig som tidigare har jobbat utifrån de gamla reglerna i 1986 års förvaltningslag och därför behöver fräscha upp dina kunskaper. 
Kursinnehåll

  Introduktion till förvaltningsrätt och rättsordningen
  Förvaltningslagen och dess grundläggande principer
  Service, tillgänglighet och samverkan
  Vad händer när någon inleder ett ärende?
  Regler om handläggningen
  Hur ska du bereda ett ärende?
  Dags att fatta beslut
  Rättelse och ändring av beslut
  Beslut som överklagas

E-learning på dina villkor

Du genomför kursen i ditt eget tempo, när det passar dig. Varje avsnitt innehåller övningar med exempel från verkligheten. Här får du tänka till och välja det alternativ du tror är rätt. Du får också tillgång till det rättsliga material som tas upp i kursen.

Examination och kursintyg

Efter varje avsnitt gör du ett test, där du svarar på ett antal utvalda slumpmässiga flervalsfrågor. När du klarat alla avsnitt kan du ta ut ett kursintyg.

Investering

1200 kr. Du får tillgång till webbkursen under 1 månad.

Kursledare

Maria Bjurholm Lindensved

Maria Bjurholm Lindensved är jurist med specialisering i skoljuridik, allmän förvaltningsrätt och upphovsrätt. Maria har genom 12 års erfarenhet av undervisning utvecklat en mycket god pedagogisk skicklighet att förmedla information till olika målgrupper. Sedan 2014 utbildar Maria i skoljuridik genom webbkurser, öppna utbildningar och kundanpassade utbildningar. Maria föreläser om förvaltningslagen, kommunallagen, upphovsrättslagen och skolors hantering av sociala medier och sina hemsidor. Maria håller även utbildningar för skoladministratörer. Läs intervjun med Maria där hon berättar om skoladministratörens arbetsvardag och vilka utmaningar de ställs inför.

Maria är redaktör för JP Skolnet, JP Förvaltningsnet och arbetar även med juridisk rådgivning. Hon har jobbat på JP Infonet sedan 2010.

Kontakt

E-post: maria.bjurholmlindensved@jpinfonet.se
Telefon: 08 - 120 990 29

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Webbkurs – Förvaltningslagen i praktiken, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

JP Infonet anordnar juridiska utbildningar inom flertalet rättsområden, som till exempel socialrätt, miljörätt, fastighets- och entreprenadrätt, arbetsrätt, allmän förvaltningsrätt och skoljuridik. Samtliga utbildningar innehåller en genomgång av det aktuella regelverket på området och relevant praxis behandlas. Utbildningarna ger dig praktiskt viktiga kunskaper som du...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Webbkurs – Förvaltningslagen i praktiken!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1192 recensioner
Alla recensioner för arrangören