Visa utbildning.se som: Mobil

Uppsägning och avskedande av personliga skäl

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
1 dag
6 150 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-05-14 09:15 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Situationer när en anställning avslutas på grund av personliga skäl är oftast juridiskt svårbedömda. För den arbetsgivare som felaktigt hanterar en uppsägning av personliga skäl eller ett avskedande kan det innebära en utdragen och kostsam rättsprocess.

För att på ett adekvat sätt kunna avgöra om de skäl som åberopas motivera en uppsägning eller ett avskedande är det viktigt att ständigt vara uppdaterad. I kursen kommer aktuell praxis därför löpande att beaktas.

Kursen Uppsägning och avskedande av personliga skäl fokuserar på misskötsamhet, illojalitet, kompetensbrister, sjukdom inklusive missbruksproblematik samt brottslighet både inom och utom tjänsten.

Kursen vänder sig till dem som har grundläggande kunskaper inom, samt viss erfarenhet av, arbetsrätt och LAS, såsom arbetsrättsjurister, ombudsmän och personalansvariga inom privat och offentlig sektor, m.fl.

Det här är en av våra kurser inom arbetsrätt. 

Investering

6 150 kr. Med JP:s kundrabatt endast 5 550 kr (exkl.moms). Kaffe, lunch och dokumentation ingår. (6 undervisningstimmar)

Kursledare

Stefan Flemström

Stefan Flemström är innehavare av Advance Advokatbyrå i Täby. Stefan arbetar främst med arbetsrätt och kommersiell hyresjuridik. Förutom att driva ärenden som ombud åt klienter så arbetar han mycket med arbetsrättslig rådgivning, och även med arbetsrättsliga skiljemannauppdrag och uppdrag som särskild medlare i arbetstvister. Stefan undervisar även i arbetsrätt och annan civilrätt, bl.a. vid Stockholms Universitet. Skriver för JP Arbetsrättsnet och JP Arbetsmiljönet samt håller utbildning inom arbetsrätt för JP Utbildning.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Uppsägning och avskedande av personliga skäl, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Plats

Citykonferensen, Stockholm

Recensioner

Snittbetyg: 4,4

Baseras på 5 recensioner.

Kursdeltagare
(5)
En otroligt bra föreläsare. Lagom mellan rättsfall och lagstiftning. Skulle kunnat lyssna i flera dagar.
Kursdeltagare
(5)
Bra föreläsare.
Kursdeltagare
(4)
Bra med exempel, verklighetsexempel på bra nivå. Lagom stor grupp - fanns tid till frågor etc.

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

Oavsett om du behöver utökade kunskaper inom ett rättsområde eller en uppdatering på de senaste lagändringarna, har JP Infonet en utbildning som passar dig. Företagets kurserna hålls i Stockholm, Göteborg, Karlstad och Malmö. Kundanpassade utbildningar hålls på plats hos dig...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,4)
Baseras på 5 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1545 recensioner.
Alla recensioner för arrangören