Visa utbildning.se som: Mobil

Tvister och omprövning av rätten till personlig assistans

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
1 dag
4 750 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-12-05 09:15 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Beslut och omprövning av personlig assistans leder ofta till tvister om rätten till insats och dess omfattning. Omprövning av beslut om assistansersättning och personlig assistans kan leda till ingripande förändringar för den enskilde.

Personlig assistans enligt 9 § 2 lagen (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och assistansersättning enligt 51 kap socialförsäkringsbalken (SFB) handläggs i domstol som ett försäkringsrättsligt mål. För att få framgång i en prövning ställs stora krav på den utredning som läggs fram av den enskilde.

Kursen innehåller en kortare genomgång av förvaltningsprocessen i allmänhet. Vi går igenom frågor om bl.a. bevisning, bevisvärde och bevisbördefrågor. Dessutom behandlas yrkanden och grunder för talan samt frågan om ny ansökan och återförvisning av ärendet. Under kursen går vi igenom vad den enskilde och dennes ombud kan göra för att optimera möjligheterna till framgång med en ansökan eller ett överklagande. På motsvarande sätt går vi igenom vad en kommun bör tänka på i samband med en ansökan eller ett överklagande.

Kursen riktar sig till dig som är handläggare, ombud eller jurist och arbetar med omprövningsfrågor eller tvister gällande personlig assistans såväl i kommun som på assistansbolag.
Observera att kursen kräver goda kunskaper inom området.

Deltagarna erbjuds att i förväg sända in sina frågeställningar av allmän art för att få dessa besvarade under kursen. 

Det här är en av våra kurser inom sociarätt.

Deltagarkommentarer från tidigare kurstillfällen; 
"Bra dialog under dagen, kunnig föreläsare som kunde svara på alla frågor"
"Lärorik dag med påläst och mycket kunnig föreläsare"
"Intressant med en fördjupningskurs inom personlig assistans"

Investering

4 750 kr. Med JP:s kundrabatt endast 3 950 kr (exkl. moms). Kaffe, lunch och dokumentation ingår. (6 undervisningstimmar)

Kursledare

Finn Kronsporre

Finn Kronsporre är jurist och har lång erfarenhet av socialrätt och fokus på LSS. Finn har under flera års tid arbetat med juridisk rådgivning och processföring kring samtliga förmåner som gäller funktionsnedsättning för en stor assistansanordnares räkning. Detta med särskild tyngdpunkt på insatser enligt LSS och framför allt personlig assistans. Han håller även utbildning inom socialrätt.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Tvister och omprövning av rätten till personlig assistans, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Plats

Citykonferensen, Stockholm.

Recensioner

Kursdeltagare
(5)
Mycket intressant kurs och otroligt kunnig föreläsare.
Kursdeltagare
(5)
Bra kurs och bra föreläsare!
Kursdeltagare
(5)
Mycket kunnig föreläsare med väldigt stora praktiska kunskaper.

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

Oavsett om du behöver utökade kunskaper inom ett rättsområde eller en uppdatering på de senaste lagändringarna, har JP Infonet en utbildning som passar dig. Företagets kurserna hålls i Stockholm, Göteborg, Karlstad och Malmö. Kundanpassade utbildningar hålls på plats hos dig...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,8)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1545 recensioner.
Alla recensioner för arrangören