Visa utbildning.se som: Mobil

Stöd, särskilt stöd och åtgärdsprogram i skolan

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
0,5 dagar
2 850 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-05-05 09:15 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Elevers rätt till särskilt stöd är ett mycket viktigt område i skolans verksamhet och åtgärdsprogram är det centrala dokumentet som används på området. Alla elever som har behov av särskilt stöd för att nå målen för utbildningen har rätt till ett åtgärdsprogram.

Kursen ger en heltäckande genomgång av regelverket kring särskilt stöd och åtgärdsprogram och hur det fungerar i praktiken. Stor vikt läggs vid de frågor som just nu är aktuella ute i verksamheterna, däribland gränsdragningen mellan särskilt stöd och övriga insatser som görs för att eleven ska utvecklas så långt som möjligt mot utbildningens mål och när åtgärdsprogram ska upprättas.

Den praxis som uppstått vid överklagande av åtgärdsprogram tas också upp precis som Skolverkets allmänna råd.

Kursen vänder sig till rektorer, skolchefer och andra med ledarroll, lärare, specialpedagoger och alla som arbetar med dessa frågor inom såväl kommunala som fristående skolor.

Det här är en av våra kurser inom skoljuridik.

Investering

2 850 kr (exkl.moms). Kaffe och dokumentation ingår.

Kursledare

Mikael Hellstadius

Mikael Hellstadius har arbetat som opolitisk tjänsteman på Utbildningsdepartementet i tio år och har tidigare arbetat som undervisningsråd på Skolverket samt i domstol. Han har även varit  sekreterare och expert i olika utredningar på skolans område samt deltagit i arbetet med flera av de större reformer som genomförts på skolans område under senare år, bl.a. som projektledare för arbetet med att ta fram den nya skollagen. Mikael har också varit särskild utredare åt utbildningsministern och undervisar även på de statliga rektorsutbildningarna vid Stockholms universitet och Mittuniversitetet. Mikael håller utbildning inom skoljuridik och skriver för JP Skolnet. 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Stöd, särskilt stöd och åtgärdsprogram i skolan, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Plats

Citykonferensen, Stockholm

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

Oavsett om du behöver utökade kunskaper inom ett rättsområde eller en uppdatering på de senaste lagändringarna, har JP Infonet en utbildning som passar dig. Företagets kurserna hålls i Stockholm, Göteborg, Karlstad och Malmö. Kundanpassade utbildningar hålls på plats hos dig...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Stöd, särskilt stöd och åtgärdsprogram i skolan!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1545 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Mer inom området