Visa utbildning.se som: Mobil

Skolskjuts i praktiken

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
1 dag
Nästa tillfälle: 2019-03-14 09:15 - Stockholm
Öppen utbildning
Snittbetyg: 5 (5 Recensioner)
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Ansvaret för skolskjuts är reglerat i skollagen och i viss förordningstext men regelverket är ganska allmänt hållet och lämnar stort utrymme för bedömningar i det enskilda fallet. I princip alla kommuner har elever som utnyttjar skolskjuts, antingen anordnad i kommunens regi eller utförd av någon annan.

Vid skolskjuts aktualiseras även regler om bl.a. skolans ansvar att förhindra kränkande behandling samt tillsynsansvaret över barnen. Genom den nya skollagen utökas rätten till skolskjuts till att i vissa fall gälla elever vid fristående skolor och elever som valt annan kommunal skola än de ursprungligen placerats i.

Vid kursen Skolskjuts i praktiken görs en genomgång av regelverket kring skolskjuts med fokus på frågor som är viktiga och aktuella i praktiken för de som arbetar med skolskjuts.

Kursen vänder sig till kommunens handläggare av skolskjutsfrågor och enhetschefer samt andra som arbetar med eller har intresse för dessa frågor.

Deltagarcitat från tidigare kurstillfällen;
"Trevlig upplägg, bra kurslokal"
"Mycket bra och tydlig genomgång. Bra kursmaterial"
"Mycket välorganiserat, bra kurs med rätt nivå på allt"
"Trevlig och bra kurs, jag fick svar på alla frågor"

Investering

3 950 kr. Med JP:s kundrabatt endast 3 590 kr (exkl.moms). Kaffe, lunch och dokumentation ingår.

Kursledare

Mikael Hellstadius

Mikael Hellstadius har arbetat som opolitisk tjänsteman på Utbildningsdepartementet i tio år och har tidigare arbetat som undervisningsråd på Skolverket samt i domstol. Han har även varit  sekreterare och expert i olika utredningar på skolans område samt deltagit i arbetet med flera av de större reformer som genomförts på skolans område under senare år, bl.a. som projektledare för arbetet med att ta fram den nya skollagen. Mikael har också varit särskild utredare åt utbildningsministern och undervisar även på de statliga rektorsutbildningarna vid Stockholms universitet och Mittuniversitetet. Mikael håller utbildningar inom skoljuridik och skriver för JP Skolnet. 

Plats

Citykonferensen, Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Skolskjuts i praktiken, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Kursdeltagare
(5)
Bra grundkurs, bra att gå när man jobbat ett tag med skolskjuts.
Kursdeltagare
(5)
Tydlig och påläst föreläsare.
Kursdeltagare
(5)
Bra innehåll, lagom pass, intressant föreläsning.

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

JP Infonet anordnar juridiska utbildningar inom flertalet rättsområden, som till exempel socialrätt, miljörätt, fastighets- och entreprenadrätt, arbetsrätt, allmän förvaltningsrätt och skoljuridik. Samtliga utbildningar innehåller en genomgång av det aktuella regelverket på området och relevant praxis behandlas. Utbildningarna ger dig praktiskt viktiga kunskaper som du...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Skolskjuts i praktiken
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 5 recensioner
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1145 recensioner
Alla recensioner för arrangören