Visa utbildning.se som: Mobil

Skoljuridiken i praktiken

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
1 dag
Nästa tillfälle: 2019-04-05 09:15 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Skollagens införande har inneburit omfattande förändringar för dagens skola. Samma regler ska så långt som möjligt tillämpas för fristående och offentliga skolor. Kraven på skolan har ökat generellt och det gäller för alla i ledande befattning att ha uppdaterade kunskaper inom området.

De nya reglerna har inneburit att beslut inom skolan ska kunna överklagas för att höja rättssäkerheten för elever och vårdnadshavare. Förtydliganden har införts om när och hur det är tillåtet att ta ut avgifter för skolresor och liknande samt lärares och rektorers allmänna befogenheter. Olika disciplinära åtgärder ska kunna användas mot elever. Det har även införts tydligare sanktionsmöjligheter mot skolor som missköter sig. Även kommunala huvudmän kan numer bli föremål för åtgärder från skolinspektionens sida.

Kursen Skoljuridiken i praktiken tar sin utgångspunkt i dagens regelsystem, med de mest aktuella frågeställningarna för dagens skola. De större förändringarna i den nya skollagen och ansvarsfördelningen på skolans område behandlas särskilt. Dessutom behandlas tillsynsansvaret för skolan, frågan om disciplinära åtgärder, elevintegritet, kränkande behandling samt avgifter i skolan. Kursen är uppdaterad med de förändringar som tillkommit den senaste tiden inom såväl lagstiftning som rättstillämpningen.

Kursen vänder sig främst till dig som arbetar med ledningsansvar inom grund- eller gymnasieskolan, exempelvis som rektor, bitr.rektor, skolchef, skolledare eller annan chefsposition. Den täcker in såväl fristående som kommunal verksamhet.

Kommentarerer från tidigare kurstillfällen:
"Fantastiskt givande. Tusen tack. Detta har givit mig pusselbitar jag har saknat"
"Otroligt bra innehåll, bra föreläsare och praktisk nytta"
"Jättebra dag. Mycket kunnig föreläsare. Mycket nytta och bra info. Tack!"

Investering

3 950 kr. Med JP:s kundrabatt endast 3 590 kr (exkl.moms). Kaffe, lunch och dokumentation ingår.

Kursledare

Lars Werner

Lars Werner är jurist och rättslig rådgivare med mångårig erfarenhet från lagstiftningsarbetet inom skolans område, bl.a. som sekreterare i Skollagskommittén och ledamot i Skolväsendets överklagandenämnd. Håller utbildningar inom skoljuridik.

Plats

Citykonferensen, Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Skoljuridiken i praktiken, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Kursdeltagare
(5)
Jättebra dag. Mycket kunnig föreläsare. Mycket nytta och bra info. Tack!
Kursdeltagare
(5)
Trevlig och kunnig föreläsare.
Kursdeltagare
(5)
Bra föreläsare. Bra med kortare pauser.

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

JP Infonet anordnar juridiska utbildningar inom flertalet rättsområden, som till exempel socialrätt, miljörätt, fastighets- och entreprenadrätt, arbetsrätt, allmän förvaltningsrätt och skoljuridik. Samtliga utbildningar innehåller en genomgång av det aktuella regelverket på området och relevant praxis behandlas. Utbildningarna ger dig praktiskt viktiga kunskaper som du...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Skoljuridiken i praktiken
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 7 recensioner
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1192 recensioner
Alla recensioner för arrangören