Visa utbildning.se som: Mobil

Skolans och förskolans arbete mot diskriminering och annan kränkande behandling

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
1 dag
3 950 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-08-30 09:15 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Kränkande behandling av barn och ungdomar är ett område som debatteras mycket just nu. Det gäller inte minst kränkningar via sociala medier på internet. Skolan är en central del av barns och ungdomars tillvaro och har ett långtgående ansvar att på olika sätt motverka diskriminering och annan kränkande behandling.

Skolans och förskolans ansvar regleras i skollagen och diskrimineringslagen. Barn- och elevombudets arbete när det gäller skadestånd till drabbade elever har gett en ökad bevakning från massmedias sida samtidigt som den aktuella skolan oftast drabbats av ett svårt sargat rykte.

Vid utbildningen Skolans och förskolans arbete mot diskriminering och annan kränkande behandling görs en noggrann genomgång av det regelverk som finns på området med inriktning på vad reglerna innebär för den praktiska verksamheten. Särskild fokus riktas mot skolans ansvar för att motverka och agera vid kränkningar på nätet. Exempel från rättspraxis tas även upp liksom innehållet i de allmänna råd mot diskriminering och kränkande behandling som tagits fram i syfte att leva upp till de krav som idag ställs på skolan och förskolan.

Kursen vänder sig till alla som arbetar med dessa frågeställningar inom skola eller förskola inom såväl privat som offentlig verksamhet.

Kommentarer från tidigare kurstillfällen:
"Mycket bra utbildning! Bra med riktiga exempel och domar. Bra fart på föreläsaren, engagerad"
"Mycket matnyttigt och klargörande"
"Alltid lika hög kvalitet på era utbildningar"

Investering

3 950 kr. Med JP:s kundrabatt endast 3 590 kr (exkl.moms). Kaffe, lunch och dokumentation ingår.

Kursledare

Mikael Hellstadius

Mikael Hellstadius har arbetat som opolitisk tjänsteman på Utbildningsdepartementet i tio år och har tidigare arbetat som undervisningsråd på Skolverket samt i domstol. Han har även varit  sekreterare och expert i olika utredningar på skolans område samt deltagit i arbetet med flera av de större reformer som genomförts på skolans område under senare år, bl.a. som projektledare för arbetet med att ta fram den nya skollagen. Mikael har också varit särskild utredare åt utbildningsministern och undervisar även på de statliga rektorsutbildningarna vid Stockholms universitet och Mittuniversitetet. Mikael håller utbildningar inom skoljuridik och skriver för JP Skolnet. 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Skolans och förskolans arbete mot diskriminering och annan kränkande behandling, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Plats

Citykonferensen, Stockholm

Recensioner

Kursdeltagare
(5)
Mycket bra utbildning! Bra med riktiga exempel och domar. Bra fart på föreläsaren, engagerad.
Kursdeltagare
(5)
Mycket matnyttigt och klargörande.
Kursdeltagare
(5)
Föreläsaren var mycket bra.

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

Oavsett om du behöver utökade kunskaper inom ett rättsområde eller en uppdatering på de senaste lagändringarna, har JP Infonet en utbildning som passar dig. Företagets kurserna hålls i Stockholm, Göteborg, Karlstad och Malmö. Kundanpassade utbildningar hålls på plats hos dig...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Skolans och förskolans arbete mot diskriminering och annan kränkande behandling
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1545 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Mer inom området