Visa utbildning.se som: Mobil

Särskolan i fokus

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
1 dag
Nästa tillfälle: 2019-03-05 09:15 - Stockholm
Öppen utbildning
Snittbetyg: 5 (16 Recensioner)
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Särskolan har under de senaste decennierna utvecklats mot att på olika sätt närma sig grundskola och gymnasieskola. Detta trots att grundsärskola och gymnasiesärskola är skolformer med specifik särart där eleverna måste mötas utifrån sina förutsättningar och behov. Samtidigt som en växande andel av de regler som gäller för särskolan i grunden är skrivna för grundskola eller gymnasieskola.

Områden som kommer tas upp under utbildningen är bl.a. mottagande och skolplacering, utredning om skolformstillhörighet, elevers rätt till särskilt stöd, innehållet i och anpassning av utbildningen samt betygssättning. Utbildningen fokuserar på hur regelverket praktiskt skall tillämpas i verksamheten och gott om utrymme kommer ges till deltagarnas egna frågor. 

Utbildningen Särskolan i fokus vänder sig till alla som arbetar i och med särskola och vill lära sig mer om de områden som tas upp i utbildningen. 

Kommentarer från tidigare kurstillfällen:
"Fantastiskt att vara på en föreläsning som verkligen är inriktad mot särskola."
"Informativ och klargörande i flera frågor. En bra översiktlig genomgång"
"Relevant och informativ!"

Investering

3 950 kr. Med JP:s kundrabatt endast 3 590 kr (exkl. moms). Kaffe, lunch och dokumentation ingår.

Kursledare

Mikael Hellstadius

Mikael Hellstadius har arbetat som opolitisk tjänsteman på Utbildningsdepartementet i tio år och har tidigare arbetat som undervisningsråd på Skolverket samt i domstol. Han har även varit  sekreterare och expert i olika utredningar på skolans område samt deltagit i arbetet med flera av de större reformer som genomförts på skolans område under senare år, bl.a. som projektledare för arbetet med att ta fram den nya skollagen. Mikael har också varit särskild utredare åt utbildningsministern och undervisar även på de statliga rektorsutbildningarna vid Stockholms universitet och Mittuniversitetet. Mikael håller utbildningar inom skoljuridik och skriver för JP Skolnet. 

Plats

Citykonferensen, Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Särskolan i fokus, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Kursdeltagare
(5)
Fantastiskt att vara på en föreläsning som verkligen är inriktad mot särskolan.
Kursdeltagare
(5)
Skönt med en dag som helt handlar om "oss" i särskolan.
Kursdeltagare
(5)
Relevant och informativ.

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

JP Infonet anordnar juridiska utbildningar inom flertalet rättsområden, som till exempel socialrätt, miljörätt, fastighets- och entreprenadrätt, arbetsrätt, allmän förvaltningsrätt och skoljuridik. Samtliga utbildningar innehåller en genomgång av det aktuella regelverket på området och relevant praxis behandlas. Utbildningarna ger dig praktiskt viktiga kunskaper som du...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Särskolan i fokus
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 16 recensioner
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1145 recensioner
Alla recensioner för arrangören
Mer inom området