Visa utbildning.se som: Mobil

Retroaktiv ersättning för personlig assistans

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
0,5 dagar
2 950 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-03-05 09:15 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

När ett gynnande beslut om ekonomisk ersättning för personlig assistans fattats av kommunen är ärendet inte nödvändigtvis avslutat. Den enskilde kan vara missnöjd med antalet timmar men också med den tidpunkt från vilken ekonomisk ersättning ska betalas ut.

Den enskilde ansöker ofta samtidigt om både assistansersättning genom Försäkringskassan och kommunstödd personlig assistans. Anser försäkringskassan att tid för de grundläggande behoven inte överstiger 20 timmar i veckan avslås ansökan. I ett sådant beslut kan kassan ha kommit fram till att tid för grundläggande behov uppgår till t.ex. 8 timmar i veckan varför ansvaret hamnar hos kommunen som dock ska göra en ny självständig bedömning.

Under kursen presenteras och diskuteras vilka ersättningar med LSS som grund som kan utges med retroaktiv verkan. Vi reder ut förutsättningarna för att en kommun ska behöva stå för ekonomisk ersättning för förfluten tid och vad som kan åberopas mot ett yrkande om ersättning för förfluten tid.

Kursen riktar sig till dig som arbetar med socialträtt som LSS handläggare eller enhetschef inom kommunen.

Kursdeltagarna erbjuds att i förväg sända in allmänna frågeställningar till föreläsaren.

Det här är en av våra kurser inom sociarätt.

Investering

2 950 kr (exkl.moms). Kaffe, frukt och dokumentation ingår.

Kursledare

Finn Kronsporre

Finn Kronsporre är jurist och har lång erfarenhet av socialrätt och fokus på LSS. Finn har under flera års tid arbetat med juridisk rådgivning och processföring kring samtliga förmåner som gäller funktionsnedsättning för en stor assistansanordnares räkning. Detta med särskild tyngdpunkt på insatser enligt LSS och framför allt personlig assistans. Han håller även utbildning inom socialrätt.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Retroaktiv ersättning för personlig assistans, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Plats

Citykonferensen, Stockholm

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

Oavsett om du behöver utökade kunskaper inom ett rättsområde eller en uppdatering på de senaste lagändringarna, har JP Infonet en utbildning som passar dig. Företagets kurserna hålls i Stockholm, Göteborg, Karlstad och Malmö. Kundanpassade utbildningar hålls på plats hos dig...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Retroaktiv ersättning för personlig assistans!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1545 recensioner.
Alla recensioner för arrangören