Visa utbildning.se som: Mobil

Rehabilitering i arbetslivet

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
1 200 SEK exkl. moms
Onlineutbildning
   
Distans
Svenska

Kursbeskrivning

Som ledare, HR, skyddsombud eller facklig förtroendeman har du ett krav enligt gällande lagstiftning att ha kännedom om och kunna arbeta med arbetsmiljö. Rehabiliteringsansvaret är en viktig del av detta ansvar. Den här interaktiva webbkursen ger dig kunskap om vad det innebär i både teori och praktik.

I den här fördjupningskursen får du bland annat lära dig vilket ansvar arbetsgivare och arbetstagare har i en rehabiliteringsprocess och vilka ersättningar de kan få. Du får också kunskap om vad som ska göras under en rehabiliteringsutredning och exempel på anpassningsåtgärder som kan sättas in. Kursen täcker in såväl fysisk som stressrelaterad psykisk ohälsa, och vi lyfter även frågor om ansvar och rehabilitering vid missbruk.

Kursens föreläsare, Katrin Edström, har lång erfarenhet av arbete med arbetslivsinriktad rehabilitering. Hon är övertygad om att ökad kompetens inom arbetslivet kan förebygga kommande ohälsa genom att alla involverade får en bättre förståelse och realistiska förväntningar på varandra. Det engagemanget genomsyrar kursen.

Kursen riktar sig till arbetsgivare, arbetstagare, skyddsombud och fackliga företrädare i både offentlig och privat sektor.


Kursinnehåll

    Rehabiliteringsansvaret
    Ersättning och tidsgränser
    Alkohol, droger och korttidssjukfrånvaro
    Rehabiliteringsprocessen
    Efter rehabiliteringen

E-learning på dina villkor

Du genomför kursen i ditt eget tempo vid datorn, surfplattan eller mobilen. I kursen finns flera fördjupningar där vi tittar närmare på hur en rehabilitering kan gå till i praktiken. Du får också tillgång till det rättsliga material som tas upp i kursen.

Examination och kursintyg 

I slutet av kursen gör du ett test där du svarar på ett antal slumpmässiga flervalsfrågor. När du klarat testet får du ett kursintyg.

Investering

1200 kr. Du får tillgång till webbkursen under 1 månad.

Kursledare

Katrin Edström

Katrin Edström är jur kand och HR-konsult. 2014 startade hon den juridiska byrån Arbetsrättsrådgivarna. Fokus för verksamheten är utbildning och konsultativt stöd inom arbetsrätt, arbetsmiljö och HR. Sedan tidigare har Katrin bl. a. flerårig erfarenhet som arbetsrättsjurist, förhandlare och HR-konsult inom offentlig förvaltning samt ledarerfarenhet från arbete inom försäkringsbranschen.

Katrin håller i kundanpassade utbildningar samt har tillsammans med JP Infonet tagit fram en webbkurs avseende organisatorisk och social arbetsmiljö. Katrin skriver även för JP Arbetsrättsnet och JP Arbetsmiljönet.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Rehabilitering i arbetslivet, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

Oavsett om du behöver utökade kunskaper inom ett rättsområde eller en uppdatering på de senaste lagändringarna, har JP Infonet en utbildning som passar dig. Företagets kurserna hålls i Stockholm, Göteborg, Karlstad och Malmö. Kundanpassade utbildningar hålls på plats hos dig...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Rehabilitering i arbetslivet!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1545 recensioner.
Alla recensioner för arrangören