Visa utbildning.se som: Mobil

Problematisk frånvaro i skolan

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
1 200 SEK exkl. moms
Onlineutbildning
   
Distans
Svenska

Kursbeskrivning

Ett stort problem för skolverksamheter är hemmasittare och elever med omfattande frånvaro. Den här interaktiva webbkursen ger dig fördjupade kunskaper om skolplikten och de skyldigheter som olika aktörer – till exempel kommunala huvudmän, fristående huvudmän och rektorer – har för att komma till rätta med en elevs omfattande frånvaro.

I den här praktiska kursen får du lära dig hur regelverket är uppbyggt, hur lagstiftaren har resonerat när de infört reglerna och hur Skolinspektionen resonerat när de tillämpat reglerna i sin tillsyn.

Kursen riktar sig till kommunala huvudmän, fristående huvudmän, rektorer, lärare och annan skolpersonal, och fokuserar på vad skollagen och andra föreskrifter säger om skolplikt och om hur ansvaret för att eleverna går i skolan är fördelat mellan olika aktörer. Den handlar också om frånvaroutredning, särskilt stöd och det som i dagligt tal kallas hemundervisning.

Kursen handlar i första hand om reglerna för grundskolan och gymnasieskolan, men reglerna för de andra skolpliktiga formerna och gymnasiesärskolan är utformade på ett liknande sätt.

Kursinnehåll

    Skolplikt, närvaroplikt och rätt till utbildning
    Ansvar för skolgången
    Frånvaroutredning
    Särskilt stöd
    Hemundervisning

E-learning på dina villkor

Du genomför kursen i ditt eget tempo och när det passar dig. Varje kapitel innehåller texter, filmer och analyser där vi tittar närmare på hur Skolinspektionen resonerat i ärenden om problematisk frånvaro. Du får också tillgång till det rättsliga material som tas upp i kursen.

Examination och kursintyg

I slutet av kursen gör du ett test där du svarar på ett antal flervalsfrågor. När du klarat testet får du ett kursintyg.

Investering

1200 kr. Du får tillgång till webbkursen under 1 månad.

Kursledare

Simon Jernelöv

Simon Jernelöv är jurist och arbetar med juridisk rådgivning inom skoljuridik på JP Infonet. Tidigare har han arbetat som undervisningsråd på Skolinspektionen. Simon har också jobbat som expert på Skolverket och i statliga utredningar åt bl.a. utbildningsdepartementet. Läs intervjun med Simon där han berättar om utmaningarna kring skolans arbete mot kränkande behandling och hur det påverkas av nya dataskyddsförordningen – GDPR.

Erfarenhet

2010 -             JP Infonet Förlag AB
2008 - 2010    Skolinspektionen, Undervisningsråd
2002 - 2008    Skolverket, Expert och Undervisningsråd
2002               Naturvårdsverket, Utredare
2001 - 2002    Stockholms Universitet, Idéhistoria
1994 - 2001    EAL miljö – ekonomi - juridik, VD
1994 -             Socialdepartementet, handläggare
1993               Jur. kand. Stockholms Universitet

Kontakt

E-post: simon.jernelov@jpinfonet.se
Telefon: 08 - 120 990 24

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Problematisk frånvaro i skolan, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

Oavsett om du behöver utökade kunskaper inom ett rättsområde eller en uppdatering på de senaste lagändringarna, har JP Infonet en utbildning som passar dig. Företagets kurserna hålls i Stockholm, Göteborg, Karlstad och Malmö. Kundanpassade utbildningar hålls på plats hos dig...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Problematisk frånvaro i skolan!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1545 recensioner.
Alla recensioner för arrangören