Visa utbildning.se som: Mobil

Ny som handläggare inom ekonomiskt bistånd

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
2 dagar
6 950 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-02-11 10:00 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Kursen syftar till att plocka fram de delar av socialtjänstlagen, förvaltningslagen och offentlighets- och sekretesslagen som har störst betydelse i arbetet med ekonomiskt bistånd och riktar sig främst till dig som är ny inom området.

Vad tyckte deltagarna om kursen?
"Bra upplägg, lärorikt och toppen att träffa andra handläggare som inte jobbat så länge"
"Mycket bra med en tvådagarsutbildning! Jättebra dokumentation till föreläsningarna"
"Inspirerande, nu vet jag hur jag kan och ska göra för att göra ett bättre arbete"
"Denna kurs kunde jag ta till mig på ett utmärkt sätt"

Regeringen skriver att ”Ärenden av mer okomplicerat slag kan i många fall med fördel helt eller delvis hanteras muntligt utan att effektiviteten och rättssäkerhetens krav eftersätts. Det gäller t.ex. i fråga om ärenden om s.k. nödbistånd inom socialtjänsten”. (Lagrådsremiss: En modern och rättssäker förvaltning – ny förvaltningslag).

Inställningarna, att ”nödbistånd inom socialtjänsten är av mer okomplicerat slag” delas inte av alla som inom socialtjänsten arbetar med att ta ställning till ansökan om matpengar. Det kan till och med vara så att detta anses tillhöra de mer komplicerade ställningstagande som har stor betydelse för enskilda och att det därför är av största vikt att besluten inte upplevs som nyckfulla och godtyckliga.

Socialtjänstens arbete är, tvärtemot hur ovanstående citat kan tolkas, oerhört viktigt för att vi ska ha ett fungerande samhälle. Ju mer kunskap som finns desto större chans till rättssäkra och korrekta beslut som kan förstås och accepteras av såväl den enskilde som av allmänheten.

Utbildningsdagarna syftar till att plocka fram de delar av socialtjänstlagen, förvaltnings-lagen och offentlighets- och sekretesslagen som har störst betydelse i arbetet med ekonomiskt bistånd. Det ska underlätta och effektivisera arbetet så att mer tid kan ägnas åt att följa lagen än att ta reda på vad lagen säger. Utbildningen tar upp de mest grundläggande bestämmelserna och försöker strukturera dessa, så att handläggningen kan ske så professionellt och rättssäkert som möjligt.

Kursen riktar sig i första hand till dig som är ny som handläggare eller till dig som inte har så lång erfarenhet av att arbeta med ekonomiskt bistånd, men de tolkningar och infallsvinklar som ryms inom regelverket kan vara av intresse även för de lite mer erfarna. Antalet platser är begränsat!

Det här är en av våra kurser inom sociarätt.

Deltagarcitat från tidigare kurstillfälle:
"Givande, intressant och relevant".
"Mycket bra föreläsare, kunnig och kritisk vilket ger bra insikter."
"Bra med konkreta fall, exempel och domar."
"Intressant och lärorikt. Kul att träffa kollegor från andra kommuner. Bra diskussioner och bra föreläsare."

Investering

6 950 kr (exkl.moms). Kaffe, lunch och dokumentation ingår.

Kursledare

Nils Allan Danielsson

Socionom Nils Allan Danielsson har arbetat som utredare på enheten för ekonomiskt bistånd på Arbetsmarknads- och socialförvaltningen i Karlstads kommun. Nils Allan har arbetat med ekonomiskt bistånd under drygt tjugo års tid. Han har förutom erfarenhet av handläggningsarbete, även handledaruppdrag från flera kommuner och har de senaste åren lett flera uppskattade utbildningar med inriktning på ökad säkerhet vid handläggning av ekonomiskt bistånd. Nils Allan Danielsson håller utbildning inom socialrätt.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Ny som handläggare inom ekonomiskt bistånd, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Plats

Citykonferensen , Stockholm

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

Oavsett om du behöver utökade kunskaper inom ett rättsområde eller en uppdatering på de senaste lagändringarna, har JP Infonet en utbildning som passar dig. Företagets kurserna hålls i Stockholm, Göteborg, Karlstad och Malmö. Kundanpassade utbildningar hålls på plats hos dig...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Ny som handläggare inom ekonomiskt bistånd!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1545 recensioner.
Alla recensioner för arrangören