Visa utbildning.se som: Mobil

Natura 2000 och artskyddsförordningen

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
1 dag
7 300 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-10-24 09:15 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Frågor kring Natura 2000-bestämmelserna och artskyddsförordningen blir aktuella vid skogsbruk, vindkraft, infrastrukturprojekt och många andra exploateringar. Men bestämmelserna har visat sig vara mycket svårtolkade – för både tillämpande myndigheter, domstolar och verksamhetsutövare.

Syftet med Natura 2000-bestämmelserna är att ge vissa arter och habitat inom utpekade områden ett särskilt skydd mot påverkan. Artskyddsförordningen å andra sidan ger ett generellt skydd för fåglar, vissa fridlysta djur och växter i specifika situationer. Hindrar bestämmelserna all samhällsutveckling, även den hållbara?

I den här kursen reder vi ut dessa begrepp från grunden. Kursen tar ett helhetsgrepp på de tillämpningsfrågor som kan uppkomma i samband med olika typer av exploatering av mark samt vid infrastrukturprojekt. Och hur du kan tillämpa reglerna i enlighet med en hållbar utveckling.

Under en heldag får du en fördjupning i reglerna. Även EU-rättslig praxis och relevanta svensk praxis på området behandlas.

Kursen riktar sig till tjänstemän på myndigheter, jurister och advokater, miljökonsulter, projektledare och tekniska konsulter inom såväl offentlig som privat sektor.

Investering

7 300 kr. Med JP:s kundrabatt endast 6 450 kr (exkl.moms). Kaffe, lunch och dokumentation ingår. (6 undervisningstimmar)

Kursledare

Magnus Fröberg

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Natura 2000 och artskyddsförordningen, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Plats

Citykonferensen, Stockholm

Recensioner

Kursdeltagare
(5)
Mycket bra dag i koncentrerad form. Kurspärmen-toppen med lagstiftning, domar mm.
Kursdeltagare
(5)
Givande och lärorik utbildning om ett komplicerat ämne.
Kursdeltagare
(5)
Mycket bra kurs. Magnus är väldigt kunnig. Även tydlig med vad som är hans bedömning.

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

Oavsett om du behöver utökade kunskaper inom ett rättsområde eller en uppdatering på de senaste lagändringarna, har JP Infonet en utbildning som passar dig. Företagets kurserna hålls i Stockholm, Göteborg, Karlstad och Malmö. Kundanpassade utbildningar hålls på plats hos dig...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Natura 2000 och artskyddsförordningen
Kursrecensioner
(4,7)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1545 recensioner.
Alla recensioner för arrangören