Visa utbildning.se som: Mobil

Natura 2000 och artskyddsförordningen

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
1 dag
7 300 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-10-24 09:15 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Frågan om hur Natura 2000-bestämmelserna och artskyddsförordningen ska tillämpas är ständigt på tapeten?

Vid skogsbruk, vindkraft, infrastrukturprojekt eller andra exploateringar (byggprojekt, gruvor m.m.) blir frågorna aktuella. Frågor som har visat sig vara mycket svårtolkade för både tillämpande myndigheter, domstolar och verksamhetsutövare. I denna kurs reder vi ut begreppen från grunden och ger vägledning för en tillämpning i enlighet med en hållbar utveckling och inte bara där reglerna sätter stopp för allt.  
Syftet med Natura 2000-bestämmelserna är att ge vissa arter och vissa habitat inom utpekade områden ett särskilt skydd mot påverkan. Artskyddsförordningen ger ett generellt skydd för fåglar, och vissa fridlysta djur och växter i vissa situationer. Hindrar bestämmelserna all samhällsutveckling, även den hållbara?

Kursen tar ett helhetsgrepp på de tillämpningsfrågor som kan uppkomma i samband med olika typer av exploatering av mark samt vid infrastrukturprojekt. Under en heldag ges en fördjupning i tillämpningen av Natura 2000-bestämmelserna och i artskyddsförordningens centrala fridlysningsbestämmelser. Såväl EU-rättslig praxis som relevanta svensk praxis på området behandlas. Vi går igenom hur reglerna kan tillämpas i praktiken på ett sätt som ger ett rimligt och hållbart resultat.

Kursen riktar sig till tjänstemän på myndigheter, jurister och advokater, miljökonsulter, projektledare och tekniska konsulter inom såväl offentlig som privat sektor.

Investering

7 300 kr. Med JP:s kundrabatt endast 6 450 kr (exkl.moms). Kaffe, lunch och dokumentation ingår.

Kursledare

Magnus Fröberg

Plats

Citykonferensen, Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Natura 2000 och artskyddsförordningen, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

Oavsett om du behöver utökade kunskaper inom ett rättsområde eller en uppdatering på de senaste lagändringarna, har JP Infonet en utbildning som passar dig. Företagets kurserna hålls i Stockholm, Göteborg, Karlstad och Malmö. Kundanpassade utbildningar hålls på plats hos dig...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer