Visa utbildning.se som: Mobil

LSS- en grundkurs om lagen och dess praktiska tillämpning

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
1 dag
3 950 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-12-06 09:15 - Göteborg
Öppen utbildning
   
Göteborg
Svenska

Kursbeskrivning

Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade är en rättighetslag som ställer stora krav på en rättssäker handläggning. Inspektionen för vård och omsorg har tillsyn över lagens tillämpning och Socialstyrelsen ger ut föreskrifter och allmänna råd. Den som inte är nöjd med ett beslut om insats enligt LSS kan överklaga detta till förvaltningsdomstol.

För att den som handlägger ärenden enligt LSS ska kunna göra korrekta bedömningar krävs kunskaper inte bara om LSS, utan även om angränsande socialrättslig lagstiftning. Förutom kommun och landsting finns även privata aktörer på området, framför allt privata assistansbolag. 

Syftet med kursen LSS- en grundkurs om lagen och dess praktiska tillämpling är att ge en allmän genomgång av lagen och dess tillämpning. Det ges stort utrymme för deltagarnas frågeställningar och erfarenhetsutbyte. Tyngdpunkten i kursen består av en genomgång av personkretsen och andra villkor för insats, insatsernas innehåll samt ansvars- och verkställighetsfrågor. Vidare berörs den enskildes rätt enligt annan lagstiftning, t ex SoL och HSL och i mån av tid även frågor om kvalitet och tillsyn samt Lex Sarah tas upp. För att befästa kunskaperna ingår en gruppdiskussion med utgångspunkt i några fallbeskrivningar.

Kursen riktar sig till dig som är i behov av kunskap om grunderna för LSS och den praktiska tillämpningen av lagen, inom såväl kommunal som privat verksamhet. Främst gäller det dig som nyligen börjat arbeta med att handlägga frågor som rör LSS men kursen passar även för dig som är i behov av en genomgång för att hålla dig uppdaterad i ämnet.

Kommentarer från tidigare kurstillfällen:

"Bra! Omfattande och intressant. Jättebra med info om hur lagstiftningen blev till"
"Lagom tempo och bra med exempel"

Investering

3 950 kr. med JP:s kundrabatt endast 3 590 kr (exkl.moms). Kaffe, lunch och dokumentation ingår.

Kursledare

Beatrice Nordebrink

Bea Nordebrink har lång erfarenhet från socialtjänsten och dubbla kompetenser som socionom och jurist. Tidigare har Bea haft anställningar i kommuner som handläggare och chef på olika nivåer. Hon arbetar för närvarande med olika uppdrag som rättslig rådgivare inom socialrätt med inriktning mot LSS och har också uppdrag som stadsjurist. På JP Infonet var Bea tidigare anställd som rådgivare. Idag föreläser hon inom socialrätten. 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om LSS- en grundkurs om lagen och dess praktiska tillämpning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Plats

Radisson Blu, Göteborg

Recensioner

Kursdeltagare
(5)
Bra information!
Kursdeltagare
(4)
Trevlig dag och alltid bra med kunskap/information man kan tillämpa i praktiken.
Kursdeltagare
(4)
Bra information, tydlig genomgång. Bra med möjlighet till diskussion.

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

Oavsett om du behöver utökade kunskaper inom ett rättsområde eller en uppdatering på de senaste lagändringarna, har JP Infonet en utbildning som passar dig. Företagets kurserna hålls i Stockholm, Göteborg, Karlstad och Malmö. Kundanpassade utbildningar hålls på plats hos dig...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
LSS- en grundkurs om lagen och dess praktiska tillämpning
Kursrecensioner
(4,5)
Baseras på 12 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1545 recensioner.
Alla recensioner för arrangören