Visa utbildning.se som: Mobil

Kommunen och juridiken

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
1 dag
Nästa tillfälle: 2019-03-12 09:15 - Stockholm
Öppen utbildning
Snittbetyg: 4,4 (7 Recensioner)
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Kursen är uppdatera med ny förvaltningslag, kommunallag mm.

Den som arbetar i en kommun måste ha god kunskap om kommunens allmänna kompetens, nämnderna och deras roller samt delegations- och jävsreglerna. Det är inte bara den enskilde som har nytta av att det inom kommunen fattas rätt beslut av rätt organ. Felhanteringar blir även ofta kostsamma för förvaltningen och det tar tid att ställa felaktigheter till rätta.

Kursen Kommunen och juridikens innehåll och syfte är att ge praktiskt användbara kunskaper om de viktiga regler som gäller kommunal verksamhet samt vad som blir konsekvenserna om dessa inte följs. Utöver en genomgång av kommunallagens viktigaste bestämmelser samt en allmän orientering om förvaltningslagen, innehåller kursen även en genomgång av de kommunala organens roller och delegeringsmöjligheter. Den praktiska hanteringen i gränssnittet mellan förtroendevalda politiker och tjänstemän ägnas särskilt fokus. Även de senaste nyheterna i kommunallagen kommenteras.Kursen är uppdaterat med ny kommunallag och förvaltningslag.

Kursen riktar sig främst till tjänstemän som i handläggning och beslutsfattande har behov av kunskaper om kommunal- och förvaltningsrätt. Kursen passar även för andra anställda inom kommunen, politiker och övriga som har behov av en genomgång av det regelsystem som styr den kommunala vardagen. Kursinnehållet passar såväl för jurister som de utan juridisk utbildning.

Deltagarcitat från tidigare kurstillfällen:
"Mycket bra föreläsare"
"Allt beskrivs på ett lättbegripligt sätt"
"Mycket intressant med exempel från verkligheten"
"Bra längd på kursen"

Investering

4 500 kr. Med JP:s kundrabatt endast 3 950 kr (exkl.moms). Kaffe, lunch och dokumentation ingår.

Kursledare

Christer Hjert

Christer Hjert är kammarrättsfiskal med flerårig erfarenhet som förbundsjurist vid Svenska Kommunförbundet (nuvarande SKL). Han har även varit biträdande kommundirektör i Norrtälje kommun, vice VD i kommunens koncernmoderbolag samt VD och delägare i KommunLex AB. Han är en av landets mest erfarna jurister/konsulter inom området kommunal verksamhetsjuridik, organisation och verksamhetsutveckling. Christer håller utbildningar inom allmän förvaltningsrätt och skriver lagkommentarer. 

Plats

Citykonferensen, Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Kommunen och juridiken, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Kursdeltagare
(4)
Jättebra och intressant föreläsning.
Kursdeltagare
(5)
Bra och intressant dag. Hela dagen var relevant, men kanske lite väl komprimerad.
Kursdeltagare
(5)
Innehållsrik. Bra med liten grupp så att frågor kan diskuteras. Uppdatera

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

JP Infonet anordnar juridiska utbildningar inom flertalet rättsområden, som till exempel socialrätt, miljörätt, fastighets- och entreprenadrätt, arbetsrätt, allmän förvaltningsrätt och skoljuridik. Samtliga utbildningar innehåller en genomgång av det aktuella regelverket på området och relevant praxis behandlas. Utbildningarna ger dig praktiskt viktiga kunskaper som du...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kommunen och juridiken
Kursrecensioner
(4,4)
Baseras på 7 recensioner
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1192 recensioner
Alla recensioner för arrangören