Visa utbildning.se som: Mobil

Kommunal hälso- och sjukvårdsrätt - en översiktskurs

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
1 dag
3 590 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-11-08 09:15 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Varje kommun ska enligt hälso- och sjukvårdslagen erbjuda en god hälso- och sjukvård inom de områden kommunen ansvarar för. Kommunens hälso- och sjukvårdsansvar ska erbjuda hemsjukvård och omvårdnad, rehabilitering, habilitering och hjälpmedel.

Det kommunala hälso- och sjukvårdsansvaret omfattar personer som får bostadsbehovet tillgodosett enligt socialtjänstlagen eller lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Hemsjukvård och hemrehabilitering erbjuds till de personer som inte kan ta sig till sin vårdcentral på grund av sjukdom eller funktionsnedsättning.

Kommunens hälso- och sjukvård ställer krav på samverkan och kunskap om regelverket mellan olika myndigheter.

Vem kursen riktar sig till

Kursen riktar sig till dig som arbetar inom den kommunala hälso- och sjukvården, med direkt patientkontakt eller som har en ledande roll som MAS eller MAR, samt till dig som arbetar med sjukvård på annat sätt inom kommun eller landsting alternativt inom privata vårdinstitutioner och därmed kommer i kontakt med den kommunala vården.

Föreläsare är Linda Larsson, Regionjurist i Region Skåne.

Det här är en av våra kurser inom Sjukvårdsjuridik.

Investering

3 590 kr (exkl.moms). Kaffe, lunch och dokumentation ingår.

Kursledare

Linda Larsson

Linda Larsson arbetar som regionjurist på Region Skåne och har där ett särskilt ansvar för hälso- och sjukvårdsrätt och därtill kopplade frågor som offentlighet och sekretess. I sin anställning lämnar Linda löpande rådgivning till landstingets förvaltningar och håller kontinuerligt utbildningar. Hon företräder även myndigheten i samband med exempelvis olika domstolsprövningar och talan vid Justitieombudsmannen och Diskrimineringsombudsmannen. Tidigare har Linda mångårig erfarenhet från annan offentlig förvaltning i form av arbete vid såväl allmän- som förvaltningsdomstol samt Kriminalvården. Linda skriver och håller även utbildningar och föreläsningar inom ramen för sitt eget bolag.

Linda skriver bland annat expertanalyser och lagkommentarer för JP Sjukvårdsnet, JP Skolnet och JP Socialnet. Hon håller även utbildning inom sjukvårdsjuridik.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Kommunal hälso- och sjukvårdsrätt - en översiktskurs, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Plats

Citykonferensen, Stockholm

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

Oavsett om du behöver utökade kunskaper inom ett rättsområde eller en uppdatering på de senaste lagändringarna, har JP Infonet en utbildning som passar dig. Företagets kurserna hålls i Stockholm, Göteborg, Karlstad och Malmö. Kundanpassade utbildningar hålls på plats hos dig...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kommunal hälso- och sjukvårdsrätt - en översiktskurs!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1545 recensioner.
Alla recensioner för arrangören