Visa utbildning.se som: Mobil

Kommunal avtalssamverkan

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
1 dag
Nästa tillfälle: 2019-03-27 09:15 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Kommuner, landsting och regioner samarbetar i stor utsträckning både med varandra och med privata aktörer. Många gånger sker samarbetet i reglerad form, t.ex. inom ramen för en gemensam nämnd, som ett kommunalförbund eller som ett kommunalt aktiebolag. Det är också vanligt att samarbetet sker genom att kommunen ingår en särskild överenskommelse eller avtal med de andra parter som också deltar i samarbetet. Genom en ändring i kommunallagen den 1 juli 2018 har möjligheterna till samverkan genom avtal utökats genom s.k. kommunal avtalssamverkan.

En central fråga då kommuner och landsting väljer att samarbeta är vilken form samarbetet bör sker för att ge bästa effekt. En annan viktig fråga är om samarbetet är tillåtet och vilka eventuella gränser som lagstiftning ställer upp.

Utbildningen innehåller en gedigen och praktiskt orienterad genomgång av de olika former som finns för kommunalt samarbete. Exempel på relevanta handlingar, t.ex. bolags- och förbundsordningar samt aktieägaravtal kommer att presenteras. Under utbildningen kommer även de ramar och gränser som finns för kommunalt samarbete att gås igenom.

Kursen vänder sig till tjänstemän, handläggare, jurister, ekonomer, förtroendevalda m.fl. i kommuner och landsting som i sin roll behöver hantera frågeställningar avseende kommunalt samarbete. Kursen är också av stor relevans för advokater, revisorer och andra som i sin yrkesroll lämnar råd och på annat sätt är involverade då kommuner och landsting samarbetar.

Investering

6 950 kr. Med JP:s kundrabatt endast 5 950 kr (exkl.moms). Kaffe, lunch och dokumentation ingår.

Kursledare

Patrik Kastberg

Patrik Kastberg jobbar som biträdande chefsjurist på Region Skåne och skriver även juridiska analyser för JP Infonet. Han ger regelmässigt råd i kommunalrättsliga frågeställningar och håller löpande föreläsningar om bl.a. kommunallagen, kommunala aktiebolag och andra kommunalrättsliga frågor.

Patrik Kastberg är medlem i Sveriges Kommunaljuridiska Förening och har gett ut böckerna Kommunala aktiebolag – en handbok och Kommunallagen – en kommentar.

Plats

Citykonferensen, Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Kommunal avtalssamverkan, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

JP Infonet anordnar juridiska utbildningar inom flertalet rättsområden, som till exempel socialrätt, miljörätt, fastighets- och entreprenadrätt, arbetsrätt, allmän förvaltningsrätt och skoljuridik. Samtliga utbildningar innehåller en genomgång av det aktuella regelverket på området och relevant praxis behandlas. Utbildningarna ger dig praktiskt viktiga kunskaper som du...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kommunal avtalssamverkan!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1145 recensioner
Alla recensioner för arrangören