Visa utbildning.se som: Mobil

Juridisk översiktskurs för verksamma inom socialtjänsten

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
1 dag
Nästa tillfälle: 2019-05-28 09:15 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Socialtjänstens breda verksamhetsområde regleras genom många olika lagar, föreskrifter och allmänna råd. Föreläsarna går igenom några centrala bestämmelser i bl.a. regeringsformen och kommunallagen. Vidare följer en genomgång av förvaltningslagen och relevanta föreskrifter och allmänna råd kring ett ärendes handläggning och dokumentation.

Under kursen ges även en genomgång av offentlighets- och sekretesslagen samt delar av socialtjänstlagen och föräldrabalken. Barnets bästa kommer att beröras inom respektive område, både i teori samt med praktiska exempel. Föreläsarna kommer att presentera relevant och aktuell praxis inom respektive område. 

Kursen riktar sig främst till dig som är relativt nyanställd inom socialtjänsten eller behöver en repetition inom området. Det kan vara i rollen som handläggare, enhetschef, politiker m.m. inom socialtjänsten.

Kommentarer från tidigare kurstillfällen:
"Jättebra och givande dag! Kunniga föreläsare och bra lokaler, mat och fika"
"Mycket bra! Tydligt, intressant och bra varvat"
"Bra upplägg, bra gruppstorlek och interaktion"

Investering

3 950 kr. Med JP:s kundrabatt endast 3 590 kr. (exkl.moms). Kaffe, lunch och dokumentation ingår.

Kursledare

Anna Agardh

Som stadsadvokat arbetar Anna Agardh bl.a. med social- och familjerätt, förvaltningsrätt och offentlighet och sekretess. I arbetet ingår att vara ombud för staden i olika processer vid domstol, hålla utbildningar samt ge juridiskt stöd åt tjänstemän och politiker. Hon har tidigare bl.a. arbetat som advokat samt på olika domstolar.  

Clara Henley

Som stadsadvokat arbetar Clara Henley med bl.a. med social- och familjerätt, skoljuridik, förvaltningsrätt och offentlighet och sekretess. I arbetet ingår att vara ombud för staden i olika processer vid domstol, hålla utbildningar samt ge juridiskt stöd åt tjänstemän och politiker. Hon har tidigare arbetat på olika domstolar, på Socialstyrelsen och på Migrationsverket. Innan dess har hon även arbetat internationellt med mänskliga rättigheter.  

Plats

Citykonferensen, Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Juridisk översiktskurs för verksamma inom socialtjänsten, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Kursdeltagare
(5)
Mycket bra! Tydligt, intressant och bra varvat.
Kursdeltagare
(5)
Jättebra och givande dag! Kunniga föreläsare och bra lokaler, mat och fika.
Kursdeltagare
(5)
Bra upplägg, bra gruppstorlek och interaktion.

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

JP Infonet anordnar juridiska utbildningar inom flertalet rättsområden, som till exempel socialrätt, miljörätt, fastighets- och entreprenadrätt, arbetsrätt, allmän förvaltningsrätt och skoljuridik. Samtliga utbildningar innehåller en genomgång av det aktuella regelverket på området och relevant praxis behandlas. Utbildningarna ger dig praktiskt viktiga kunskaper som du...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Juridisk översiktskurs för verksamma inom socialtjänsten
Kursrecensioner
(4,6)
Baseras på 5 recensioner
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1192 recensioner
Alla recensioner för arrangören