Visa utbildning.se som: Mobil

Juridisk översiktskurs för verksamma inom socialtjänsten

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
1 dag
3 590 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-03-06 09:15 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Socialtjänstens breda verksamhetsområde regleras genom många olika lagar, föreskrifter och allmänna råd. Föreläsarna går igenom några centrala bestämmelser i bl.a. regeringsformen och kommunallagen. Vidare följer en genomgång av förvaltningslagen och relevanta föreskrifter och allmänna råd kring ett ärendes handläggning och dokumentation.

Under kursen ges även en genomgång av offentlighets- och sekretesslagen samt delar av socialtjänstlagen och föräldrabalken. Barnets bästa kommer att beröras inom respektive område, både i teori samt med praktiska exempel. Föreläsarna kommer att presentera relevant och aktuell praxis inom respektive område. 

Kursen riktar sig främst till dig som är relativt nyanställd inom socialtjänsten eller behöver en repetition inom området. Det kan vara i rollen som handläggare, enhetschef, politiker m.m. inom socialtjänsten.

Det här är en av våra kurser inom sociarätt.

Kommentarer från tidigare kurstillfällen:
"Jättebra och givande dag! Kunniga föreläsare och bra lokaler, mat och fika"
"Mycket bra! Tydligt, intressant och bra varvat"
"Bra upplägg, bra gruppstorlek och interaktion"

Investering

3 590 kr. (exkl.moms). Kaffe, lunch och dokumentation ingår.

Kursledare

Anna Agardh

Som stadsadvokat arbetar Anna Agardh bland annat med social- och familjerätt, förvaltningsrätt samt offentlighet och sekretess. I arbetet ingår att vara ombud för staden i olika processer vid domstol, hålla utbildningar samt ge juridiskt stöd åt tjänstemän och politiker. Hon har tidigare bland annat arbetat som advokat samt på olika domstolar.  

Anna Agardh håller utbildning inom socialrätt.

Clara Henley

Som stadsadvokat arbetar Clara Henley med bland annat social- och familjerätt, skoljuridik, förvaltningsrätt och offentlighet och sekretess. I arbetet ingår att vara ombud för staden i olika processer vid domstol, hålla utbildningar samt ge juridiskt stöd åt tjänstemän och politiker. Hon har tidigare arbetat på olika domstolar, på Socialstyrelsen och på Migrationsverket. Innan dess har hon även arbetat internationellt med mänskliga rättigheter. Clara håller utbildning inom socialrätt.  

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Juridisk översiktskurs för verksamma inom socialtjänsten, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Plats

Citykonferensen, Stockholm

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

Oavsett om du behöver utökade kunskaper inom ett rättsområde eller en uppdatering på de senaste lagändringarna, har JP Infonet en utbildning som passar dig. Företagets kurserna hålls i Stockholm, Göteborg, Karlstad och Malmö. Kundanpassade utbildningar hålls på plats hos dig...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Juridisk översiktskurs för verksamma inom socialtjänsten!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1545 recensioner.
Alla recensioner för arrangören