Visa utbildning.se som: Mobil

Juridik om funktionshinder

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
1 200 SEK exkl. moms
Onlineutbildning
   
Distans
Svenska

Kursbeskrivning

Det här är en baskurs för dig som handlägger och utreder behov av insatser till personer med funktionshinder. Kursen hjälper dig att fatta rätt beslut vid personkretsbedömningar och handläggning av ärenden om insatser enligt socialtjänstlagen och LSS.

Kursen riktar sig till dig som är ny på jobbet eller behöver fräscha upp dina kunskaper. Vi går bland annat igenom vilka insatser den enskilde kan ansöka om och vad rapporteringsskyldigheten i socialtjänsten innebär. Kursen tar också upp vilket ansvar kommunerna har när det gäller socialtjänst. 

Kursinnehåll:

    Grunderna i socialtjänstlagen och LSS
    Bedömning enligt LSS
    Insatserna i socialtjänstlagen och LSS
    Tillstånd, tillsyn och missförhållanden

E-learning på dina villkor

Du genomför kursen i ditt eget tempo, när det passar dig. Varje avsnitt innehåller övningar med exempel från verkligheten. Här får du tänka till och välja det alternativ du tror är rätt. Du får också tillgång till det rättsliga material som tas upp i kursen.

Examination och kursintyg

Kapitlen avslutas med examinationsfrågor och i slutet av kursen får du ett kursintyg om du svarat rätt på frågorna.

Investering

1200 kr. Du får tillgång till webbkursen under 1 månad.

Kursledare

Beatrice Nordebrink

Bea Nordebrink har lång erfarenhet från socialtjänsten och dubbla kompetenser som socionom och jurist. Tidigare har Bea haft anställningar i kommuner som handläggare och chef på olika nivåer. Hon arbetar för närvarande med olika uppdrag som rättslig rådgivare inom socialrätt med inriktning mot LSS och har också uppdrag som stadsjurist. På JP Infonet var Bea tidigare anställd som rådgivare. Idag föreläser hon inom socialrätten. 

Erik Odeback Palmblad

Erik Odeback Palmblad är jurist och arbetar som redaktör för informationstjänsterna JP Socialnet, JP Djurnet och JP Livsmedelsnet.

Kontakt

E-post: info@jpinfonet.se
Telefon: 08 - 462 65 60

Eva Lillie

Eva är jurist med inriktning på socialrätt. Hon har över 20 års erfarenhet av arbete med juridiska informationsprodukter.

Kontakt

E-post: eva.lillie@jpinfonet.se
Telefon: 08 - 462 65 68

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Juridik om funktionshinder, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

Oavsett om du behöver utökade kunskaper inom ett rättsområde eller en uppdatering på de senaste lagändringarna, har JP Infonet en utbildning som passar dig. Företagets kurserna hålls i Stockholm, Göteborg, Karlstad och Malmö. Kundanpassade utbildningar hålls på plats hos dig...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Juridik om funktionshinder!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1192 recensioner
Alla recensioner för arrangören