Visa utbildning.se som: Mobil

Juridik för lärare i grund- och gymnasieskolan

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
1 dag
3 250 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-06-16 09:30 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Listan med juridiska frågor som en lärare måste kunna ta ställning till är lång: Vad får en lärare egentligen göra när elever stökar och stör i klassrummet? Vilka åtgärder är ok och när gör läraren sig i stället skyldig till kränkande behandling eller till och med brott? Vad gäller om en lärare får kännedom om missförhållanden i ett sms eller kanske på Facebook? Hur ska en lärare tänka när det gäller offentlighet, sekretess och GDPR i kontakten med föräldrar? Är det kanske skillnad på kommunala och fristående skolor? Och vilket ansvar har läraren för en elev som sticker från skolan och tar bussen till stan, för att ta några exempel.

Av skollagen följer att lärare inte bara ”bör”, utan ”ska” ha insikt i den juridik som gäller i skolan och det är huvudmannens ansvar att se till att den kunskapen finns. Därför erbjuder vi en heldagsutbildning som handlar om de juridiska frågor som ofta blir aktuella i grund- och gymnasielärares vardag.

Kursen vänder sig till dig som är lärare i grund- eller gymnasieskolan och som måste lära dig mer om den juridik som reglerar din vardag. Utbildningen är anpassad såväl för dig som arbetar i kommunal som i fristående skola och den koncentrerar sig enbart på lärarens roll med konkreta, praktiska exempel från skolans värld. Som alltid på våra utbildningar finns det gott om utrymme för deltagarnas egna frågor som man dessutom gärna får skicka in i förväg.

 Det här är en av våra kurser inom skoljuridik.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Investering

3250 kr (exkl moms). Kaffe, lunch och dokumentation ingår.

Kursledare

Marie Runelid

Marie Runelid är kommunjurist i Karlstad och undervisar också på rektorsprogrammet. Hos JP Infonet håller hon utbildning inom skoljuridik.

Plats

Citykonferensen, Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Juridik för lärare i grund- och gymnasieskolan, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

Oavsett om du behöver utökade kunskaper inom ett rättsområde eller en uppdatering på de senaste lagändringarna, har JP Infonet en utbildning som passar dig. Företagets kurserna hålls i Stockholm, Göteborg, Karlstad och Malmö. Kundanpassade utbildningar hålls på plats hos dig...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Juridik för lärare i grund- och gymnasieskolan!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1545 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Mer inom området

Liknande utbildningar