Visa utbildning.se som: Mobil

Handläggning av ekonomiskt bistånd

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
1 dag
3 590 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-03-24 09:15 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Att handlägga ekonomiskt bistånd innebär att man ska känna till vilka regler som styr verksamheten och vilka bedömningar som ska göras när man tar beslut om att bevilja, eller avslå, ansökningar.

Under kursen går vi igenom de villkor som gäller för ekonomiskt bistånd och visar på en struktur för att komma in i rutiner som underlättar handläggningen. På så vis undviker man godtyckligt fattade beslut. Myndighetsutövningen blir mer rättssäker, dokumentationen underlättas och hantering av överklagningar blir smidigare

Kursen ges i föreläsningsform som till stor del bygger på konkreta situationer, domar, JO-utlåtande och (ibland kritiska) resonemang kring dessa. Det är inte inlagt några grupparbeten, utan deltagarna tar under föreläsningens gång upp de frågor som känns aktuella. Deltagarantalet är begränsat till cirka 25 personer.

Kursen riktar sig främst till handläggare inom kommunen som arbetar med ärenden som rör ekonomiskt bistånd. Kursen passar för både erfarna och mindre erfarna handläggare. För att ge utrymme för deltagarnas egna frågeställningar och möjlighet till kunskapsutbyte är antalet deltagare är begränsat.

Föredragshållaren har arbetat med ekonomskt bistånd i drygt tjugofem år, varav tjugo år enbart med rättssäkerhetsfrågor vid handläggningen. Han har dessutom under tio år haft handledning och föreläsningar för kommuner.

Det här är en av våra kurser inom sociarätt.

Investering

3 590 kr (exkl.moms). Kaffe, lunch och dokumentation ingår.

Kursledare

Nils Allan Danielsson

Socionom Nils Allan Danielsson har arbetat som utredare på enheten för ekonomiskt bistånd på Arbetsmarknads- och socialförvaltningen i Karlstads kommun. Nils Allan har arbetat med ekonomiskt bistånd under drygt tjugo års tid. Han har förutom erfarenhet av handläggningsarbete, även handledaruppdrag från flera kommuner och har de senaste åren lett flera uppskattade utbildningar med inriktning på ökad säkerhet vid handläggning av ekonomiskt bistånd. Nils Allan Danielsson håller utbildning inom socialrätt.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Handläggning av ekonomiskt bistånd, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Plats

Citykonferensen,Stockholm

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

Oavsett om du behöver utökade kunskaper inom ett rättsområde eller en uppdatering på de senaste lagändringarna, har JP Infonet en utbildning som passar dig. Företagets kurserna hålls i Stockholm, Göteborg, Karlstad och Malmö. Kundanpassade utbildningar hålls på plats hos dig...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Handläggning av ekonomiskt bistånd!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1545 recensioner.
Alla recensioner för arrangören