Visa utbildning.se som: Mobil

Gymnasieskolan - rättslig reglering och aktuella frågor

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
1 dag
3 950 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-11-20 09:15 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Gymnasieskolan är en frivillig skolform där regelverket till stora delar skiljer sig åt från vad som gäller grundskolan och andra obligatoriska skolformer. Under tiden i gymnasieskolan fyller också de allra flesta elever 18 år och blir myndiga.

Under utbildningen tas ett antal centrala och aktuella frågor avseende gymnasieskolan upp och gås igenom ur ett praktiskt perspektiv. Stort utrymme kommer ges för deltagarnas egna frågor.

Områden som kommer gås igenom vid utbildningen är bl.a. mottagande (behörighet, urval), särskilt stöd och extra anpassningar, kontakt med hemmet, ingripanden mot elever, nyanlända elever samt nyheter på gymnasieskolans område.

Kursen vänder sig till rektorer, skolchefer, lärare, tjänstemän på förvaltning samt andra som är intresserade av att lära sig mer om dessa frågor.

Det här är en av våra kurser inom skoljuridik.

Kommentarer från tidigare kurstillfällen:
"Mycket bra gymnasiespecifik utbildningsdag med många bra ämnen som togs upp"
"Bra övergripande genomgång. Skönt med koncentration på gymnasiefrågor"
"Matnyttig"

Investering

3 950 kr. Med JP:s kundrabatt endast 3 590 kr (exkl.moms). Kaffe, lunch och dokumentation ingår.

Kursledare

Mikael Hellstadius

Mikael Hellstadius har arbetat som opolitisk tjänsteman på Utbildningsdepartementet i tio år och har tidigare arbetat som undervisningsråd på Skolverket samt i domstol. Han har även varit  sekreterare och expert i olika utredningar på skolans område samt deltagit i arbetet med flera av de större reformer som genomförts på skolans område under senare år, bl.a. som projektledare för arbetet med att ta fram den nya skollagen. Mikael har också varit särskild utredare åt utbildningsministern och undervisar även på de statliga rektorsutbildningarna vid Stockholms universitet och Mittuniversitetet. Mikael håller utbildning inom skoljuridik och skriver för JP Skolnet. 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Gymnasieskolan - rättslig reglering och aktuella frågor, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Plats

Norra Latin, Stockholm

Recensioner

Kursdeltagare
(5)
Så bra. Fått svar på frågor som är aktuella för oss just nu. Engangerad föreläsare som har varit behaglig att lyssna på.
Kursdeltagare
(5)
Lärorik kurs, bra föreläsare som också hade bra och uttömmande svar på alla frågor.
Kursdeltagare
(5)
En informativ och innehålsrik dag.

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

Oavsett om du behöver utökade kunskaper inom ett rättsområde eller en uppdatering på de senaste lagändringarna, har JP Infonet en utbildning som passar dig. Företagets kurserna hålls i Stockholm, Göteborg, Karlstad och Malmö. Kundanpassade utbildningar hålls på plats hos dig...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 5 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1545 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Mer inom området