Visa utbildning.se som: Mobil

Gör rätt i en lantmäteriförrättning

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
1 dag
7 350 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-09-17 09:15 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Lantmäteriförrättningar förekommer alla miljöer men oberoende av förutsättningarna är det samma grundläggande regler som tillämpas, regler som styr myndighetens prövning och ger parterna stora möjligheter till inflytande och påverkan.

Med stöd av fastighetsbildningslagen kan befintliga fastigheter ändras till innehåll och omfång samtidigt som nya kan bildas. Genom anläggningslagen kan anläggningar inrättas som är av gemensamt behov för flera fastigheter. Ledningsrättslagen möjliggör anläggandet av ledningar och master på annans mark. Gemensamt för dessa processer (förrättningar) är att de handläggs av lantmäterimyndigheten.

Oberoende av vilken roll du har i förrättningen så är det viktigt att du agerar på rätt sätt för att uppnå dina eller din huvudmans syften.

Under kursen Gör rätt i en lantmäteriförrättning går vi går igenom de viktigaste momenten i en lantmäteriförrättning samt de processuella och materiella regler som är av störst praktisk betydelse. Vi fördjupar oss i hur man genom avtal och processhandlingar kan styra förrättningen i den riktning du vill.

Vi går genom vanliga brister och hur du gör strategiska val i förrättningsprocessen. Varje moment inleds med en teoretisk bas. Fördjupning sker genom flera praktiska exempel.

Kursen riktar sig till dig som arbetar med eller kommer i kontakt med förrättningar, det kan vara i rollen som jurist och advokat, konsulter, fastighetsägare, fastighetsmäklare, infrastrukturägare, exploatörer, kommuntjänstemän m.fl.

Investering

7 350 kr. Med JP:s kundrabatt endast 6 550 kr (exkl.moms). Kaffe, lunch och dokumentation ingår
Kursen omfattar 6,5 undervisningstimmar (advokattimmar)

Kursledare

Tomas Vesterlin

Tomas Vesterlin är specialiserad på fastighetsrätt och har arbetat med dessa frågor i 17 år, bland annat som chef på Lantmäteriet. Han anlitas ofta som ombud i lantmäteriförrättningar och i mark- och miljödomstolarna. Tomas är en uppskattad föreläsare med stående uppdrag till flera organisationer där han håller utbildningar i fastighetsrättsliga frågor.

Plats

Citykonferesen, Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Gör rätt i en lantmäteriförrättning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Kursdeltagare
(4)
Informativt och omfattande. Jag är nöjd.
Kursdeltagare
(4)
Övergripande. Kunnig kursledare. Bra med kompendium.
Kursdeltagare
(5)
Intressant kurs.

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

Oavsett om du behöver utökade kunskaper inom ett rättsområde eller en uppdatering på de senaste lagändringarna, har JP Infonet en utbildning som passar dig. Företagets kurserna hålls i Stockholm, Göteborg, Karlstad och Malmö. Kundanpassade utbildningar hålls på plats hos dig...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Gör rätt i en lantmäteriförrättning
Kursrecensioner
(4,3)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1545 recensioner.
Alla recensioner för arrangören