Visa utbildning.se som: Mobil

Förvaltningsrätt och myndighetsutövning

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
1 dag
4 950 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-01-22 09:15 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Myndighetsutövningen styrs av lagar och förordningar, allt i syfte att få till stånd en opartisk och likriktad utövning av de uppgifter som anförtrotts den aktuella myndigheten. För den enskilde medborgaren är det viktigt att känna att han/hon får sin sak prövad på ett neutralt och korrekt sätt. För den enskilde tjänstemannen innebär detta ett högt ställt krav på kunskap om de gällande reglerna. Även bemötandet vid handläggningen måste genomföras på ett korrekt sätt.

Kursen Förvaltningsrätt och myndighetsutövning ger en översikt av rättssystemet och de regler som berör myndighetsutövning av en eller annan form. Detta gäller allt från rådgivning och annan vägledning till mer formell hantering inom myndighetsområdet. En fördjupning görs även inom de områden som har störst praktisk betydelse i det dagliga arbetet med aktuell rättspraxis och andra aktuella frågor.

Kursen är uppdatera med ny förvaltningslag, kommunallag mm.

Kursen riktar sig främst till handläggare, jurister och andra tjänstemän som arbetar inom offentlig förvaltning. Kursen passar även de som är nya i sin befattning, såväl de med juridisk utbildning som de med annan bakgrund.

Det här är en av våra kurser inom offentlig förvaltning.

Kommentarer från tidigare kurstillfällen:
"Pedagogiskt, proffsigt, väl disponerat tidsmässigt"
"Mycket kunnig, engagerad och pedagogisk föreläsare"
"Bra och överskådligt"

Investering

4 950 kr (exkl.moms). Kaffe, lunch och dokumentation ingår. (6 undervisningstimmar)

Kursledare

Malen Wallén

Malen Wallén är strategisk rådgivare på Försvarshögskolan. Hon har tidigare varit föredragande i Högsta förvaltningsdomstolen, kammarrättsassessor och även utredningssekreterare på Näringsdepartementet. Malen håller utbildning inom offentlig förvaltning för JP Utbildning.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Förvaltningsrätt och myndighetsutövning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Plats

Citykonferensen, Stockholm

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

Oavsett om du behöver utökade kunskaper inom ett rättsområde eller en uppdatering på de senaste lagändringarna, har JP Infonet en utbildning som passar dig. Företagets kurserna hålls i Stockholm, Göteborg, Karlstad och Malmö. Kundanpassade utbildningar hålls på plats hos dig...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Förvaltningsrätt och myndighetsutövning!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1545 recensioner.
Alla recensioner för arrangören