Visa utbildning.se som: Mobil

Familjerätten i kommunen

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
1 dag
3 590 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-03-25 09:15 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Familjerätten är ett av kommunens viktigaste ansvarsområden. Området är brett och frågeställningarna kan ibland bli komplicerade. Det är därför nödvändigt att den som handlägger frågorna har aktuell kunskap och är uppdaterad inom området.

Under kursen ges en genomgång och i vissa delar en fördjupning i de familjerättsliga frågeställningar som faller inom kommunens ansvar. Vi inleder med en allmän genomgång av de rättsregler som gäller för området och fortsätter sedan med fördjupningar inom centrala avsnitt med relevant rättspraxis. Frågor som behandlas är bland andra fastställande av faderskap och adoption samt frågor om vårdnad, boende och umgänge.

Kursen Familjerätten i kommunen riktar sig främst till handläggare och enhetschefer med ansvar för familjerättsliga frågor inom den kommunala verksamheten men passar även andra såsom jurister och rådgivare inom familjerättens område.

Det här är en av våra kurser inom sociarätt.

Kommentarer från tidigare kurstillfällen:
"Bra och informativ dag. Bra språkbruk. Mycket inbjudande till diskussioner och frågor"
"Mycket bra! Bra föreläsare, det var aldrig tråkigt"
"Mycket duktiga och kunniga föreläsare som är samspelta och pedagogiska i sitt föreläsande"

Investering

3 590 kr (exkl.moms). Kaffe, lunch och dokumentation ingår. (5,5 undervisningstimmar)

Kursledare

Ylva Hedén

Stadsadvokaten Ylva Hedén arbetar dagligen med frågor kring hanteringen av LVU och frågor som uppkommer i ärenden gällande utredningar av barn och unga. Många frågeställningar handlar om ställningstaganden inför beslut om omedelbart omhändertagande, ansökan om vård enligt LVU  eller andra beslut med stöd av LVU. Hon uppträder även som ombud för socialnämnden i LVU-processer i domstol. Ylva håller utbildning inom socialrätt för JP Utbildning.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Familjerätten i kommunen, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Plats

Citykonferensen, Stockholm

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

Oavsett om du behöver utökade kunskaper inom ett rättsområde eller en uppdatering på de senaste lagändringarna, har JP Infonet en utbildning som passar dig. Företagets kurserna hålls i Stockholm, Göteborg, Karlstad och Malmö. Kundanpassade utbildningar hålls på plats hos dig...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Familjerätten i kommunen!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1545 recensioner.
Alla recensioner för arrangören