Visa utbildning.se som: Mobil

Entreprenadrättslig grundkurs med fördjupningsfrågor

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
2 dagar
Nästa tillfälle: 2019-03-06 09:15 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Vid det komplexa och ofta kostsamma genomförandet av en entreprenad uppstår vanligtvis tolkningsfrågor kring kontrakt och överenskommet standardavtalet (t.ex. AB 04). Upphandling inför en entreprenad bör förberedas noggrant och ett viktigt led i förberedelsen är att ha god förståelse och kunskap om hur byggbranschens standardavtal fungerar och är uppbyggda.

Det finns flertalet olika standardavtal att välja mellan beroende på vilken entreprenadform eller vilken yrkesgrupp (entreprenör/konsult) som upphandlas. Syftet med AB 04 är att det ska användas vid olika upphandlade former som delad- och utförande- eller generalentreprenad.

Denna kurs ger deltagarna grundläggande kunskaper i systematiken och innehållet i byggbranschens standardavtal, främst AB 04, samt fördjupning i vissa frågor i övriga standardavtal och en översikt av övriga rättskällor.

 Under kursens första dag kommer byggbranschens avtalssystem inom entreprenadrätt att behandlas samt upphandlingens grunder, ersättningsformer, åtagandets omfattning, tilläggsarbeten ÄTA, ansvarsfrågor och besiktningsfrågor.

Kursens andra dag tar därefter sikte på inventering och översikt av relevant lagstiftning såsom avtalslagen, köplagen, preskriptionslagen, skadeståndslagen m.fl. Även ansvar enligt ABK 09 vid totalentreprenad samt ABT 06 med fokus på funktionsansvar kommer att behandlas. 

Kursen vänder sig till dig som arbetar med entreprenadjuridiska frågor såväl på beställar- som leverantörssidan och är i behov av en grundläggande genomgång av områdets systematik. Det kan vara i rollen som beställarrepresentant, konsult, projektledare, leverantörsrepresentant samt deras ombud som advokat, jurist eller annan rådgivare.

Investering

9 900 kr. Med JP:s kundrabatt endast 8 900 kr (exkl.moms). Kaffe, lunch och dokumentation ingår.

Kursledare

Peter Degerfeldt

Peter Degerfeldt är en ofta anlitad och uppskattad föreläsare med många års erfarenhet inom det entreprenadrättsliga området.

Plats

Citykonferensen, Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Entreprenadrättslig grundkurs med fördjupningsfrågor, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

JP Infonet anordnar juridiska utbildningar inom flertalet rättsområden, som till exempel socialrätt, miljörätt, fastighets- och entreprenadrätt, arbetsrätt, allmän förvaltningsrätt och skoljuridik. Samtliga utbildningar innehåller en genomgång av det aktuella regelverket på området och relevant praxis behandlas. Utbildningarna ger dig praktiskt viktiga kunskaper som du...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Entreprenadrättslig grundkurs med fördjupningsfrågor!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1145 recensioner
Alla recensioner för arrangören