Visa utbildning.se som: Mobil

Elevhälsans legala ramar i praktiken

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
2 dagar
7 950 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-09-11 09:30 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Elevhälsan omges av lagstiftningsramar som täcker många olika juridiska områden. Frågeställningarna som aktualiseras är ofta juridiskt komplexa och därför svåra att genomskåda för den som inte har juridisk skolning. Felaktiga ageranden kan utmynna i en rad rättsliga sanktioner mot tjänstemannen eller verksamheten.

Kursen Elevhälsans legalaramar i praktiken börjar med en genomgång av gemensamheterna och skillnaderna mellan de olika delar i elevhälsan. Vi behandlar bestämmelserna om egenvård och hälso- och sjukvårdens regelverk kring ledningssystem, verksamhetschefsansvaret, patientsäkerhet och dokumentation. Sedan går vi genom relevanta lagrum i föräldrabalken och det juridiska synsättet på vårdnadshavares kontra barnets bestämmanderätt i olika situationer. Vi tittar på förvaltningsrättsliga ärenden i skolan i vilka elevhälsan vanligtvis blir inblandad och hur dessa ska handläggas. Därefter går vi igenom offentlighets- och sekretessfrågor samt gör ett nedslag i centrala dataskyddsfrågor med sikte bl.a. på de praktiska frågeställningarna som personal inom elevhälsan dagligen brottas med.

Kursen är skapad specifikt för elevhälsan och riktar sig därför primärt till skolläkare, skolsköterskor, skolkuratorer, skolpsykologer och specialpedagoger men kursen kan passar även andra med övergripande ansvar i dessa frågor. Kursen passar såväl de med som utan juridisk utbildning.

Kommentarer från tidigare kurstillfällen:
"Mycket kunnig föreläsare som förmedlar kunskap tydligt och pedagogiskt"
"Väldigt bra föreläsare, god mat och bra material"
"En mycket lärorik kurs som fler i min organisation behöver kunskap om"

Investering

7 950 kr. Med JP:s kundrabatt endast 6 950 kr (exkl. moms). Kaffe, lunch och dokumentation ingår.

Kursledare

Natalie Glotz Stade

Natalie Glotz Stade arbetar som stadsjurist i Malmö stad sedan 2008 där hon bland annat ger rådgivning och utbildning till de kommunala förvaltningarna, tjänstemännen och förtroendevalda. Hon för processer i allmän domstol och förvaltningsdomstol på kommunens vägnar och avfattar överklaganden och yttranden till domstolar, JO och tillsynsmyndigheter samt andra juridiska dokument. Natalie har tidigare varit föredragande på Förvaltningsrätten i Malmö, utbildare för Domstolsverket, lärare i juridik på Lunds universitet och utbildningskonsult inom näringslivet. Hon är även författare i Förvaltningsrättslig tidskrift.

Natalie håller utbildningar inom socialrätt, skoljuridik och förvaltningsrätt för JP Utbildning och skriver för JP Skolnet, JP Socialnet och JP Förvaltningsnet.

Plats

Citykonferensen, Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Elevhälsans legala ramar i praktiken, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Kursdeltagare
(5)
Intressant. Bra med kunnig och engagerad föreläsare.
Kursdeltagare
(5)
En mycket lärorik kurs som fler i min organisation behöver kunskap om.
Kursdeltagare
(5)
Suveränt duktig och kompetent föreläsare!

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

Oavsett om du behöver utökade kunskaper inom ett rättsområde eller en uppdatering på de senaste lagändringarna, har JP Infonet en utbildning som passar dig. Företagets kurserna hålls i Stockholm, Göteborg, Karlstad och Malmö. Kundanpassade utbildningar hålls på plats hos dig...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Elevhälsans legala ramar i praktiken
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1545 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Mer inom området