Visa utbildning.se som: Mobil

Drönarjuridiken i praktiken - en grundkurs

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
0,5 dagar
2 950 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-01-31 09:15 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Drönare får användningsområden i allt fler branscher, allt från bröllopsfoto till byggnadsinspektioner. Det finns idag drönare av hög kvalitet till låg kostnad och som är väldigt enkla att använda. Eftersom det är så enkelt finns det även en hel del risker och ingen vill vara den som stänger en flygplats av misstag eller orsakar en olycka. Därför är det viktigt att känna till och följa flygsäkerhetsreglerna. Dessutom finns det en del andra regler att ha koll på.

Under kursen ger dig vår expert på drönarjuridik en genomgång av gällande regelverk för drönaroperationer och du får också en inblick i vad som kommer att krävas enligt kommande regelverk. Dessutom behandlas översiktligt vad som gäller enligt GDPR, kamerabevakningslagen och lagen om spridning av geografisk information.

Du kommer bland annat att lära dig om var du får flyga och vilken information du måste ha inför varje flygning. Reglerna för var du får flyga får en stark koppling till flygsäkerhet och hur drönaren är en del av ett större luftfartssystem. Du får då en större förståelse för varför reglerna finns och hur du kan göra bra säkerhetsbedömningar.

Det kommande EU-gemensamma regelverket för drönare behandlas med fokus på vilka förberedelser som kan göras idag utifrån vad som är känt om innehållet.

Kursen lämpar sig för dig som i sin yrkesroll använder eller kommer att använda drönare och vill få en grundkunskap om vilka regler som finns att förhålla sig till. Den passar även dig som ansvarar för drönarverksamhet eller av andra orsaker har behov av att känna till grunderna i regelverket kring drönare, exempelvis i rollen som informatör.

Föreläsare är Joel Sköld som är jurist och affärsutvecklare hos JP Infonet i Karlstad. Joel utbildar drönarförare och har en bakgrund som pilot.

Det här är en av våra kurser inom offentlig förvaltning.

Investering

2 950 kr. Kaffe, och dokumentation ingår.

Kursledare

Joel Sköld

Joel Sköld arbetar som affärsutvecklare och jurist hos JP Infonet i Karlstad. 

Joel har även varit anlitad som lärare vid YH-utbildningen till kommersiell drönaroperatör som ges av Folkuniversitetet i samarbete med Trafikflyghögskolan, Lunds universitet.

Kontakt

E-post: info@jpinfonet.se
Telefon: 08 - 462 65 60 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Drönarjuridiken i praktiken - en grundkurs, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Plats

Citykonferensen, Stockholm

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

Oavsett om du behöver utökade kunskaper inom ett rättsområde eller en uppdatering på de senaste lagändringarna, har JP Infonet en utbildning som passar dig. Företagets kurserna hålls i Stockholm, Göteborg, Karlstad och Malmö. Kundanpassade utbildningar hålls på plats hos dig...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Drönarjuridiken i praktiken - en grundkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1545 recensioner.
Alla recensioner för arrangören