Visa utbildning.se som: Mobil

Detaljplaners samspel med miljöbalken

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
1 dag
Nästa tillfälle: 2019-05-21 09:15 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Kursen innehåller en genomgång av de regler i Plan- och bygglagen som påverkar planprocesser, exploateringsavtal mm med kopplingar till miljöbalken. Reglerna om miljöbedömningar i miljöbalken som varit i kraft sedan 1/1 2018 är inkluderade i kursen. Även den nya lagstiftningen om miljökvalitetsnormer fr.o.m. 1/1 2019 nämns kort.

Plan och bygglagen (PBL) förnyades i sin helhet 2 maj 2011 och sedan ikraftträdandet har det skett oerhört många ändringar i den nya lagen, de senaste under 2018. Fr.o.m. 1 januari 2018 gäller nya regler om miljöbedömningar och MKN  något som påverkar kommunernas planprocesser på betydande sätt.

- Vad krävs nu i form av samråd och underlag? Vad händer med redan pågående planering?
- Hur påverkarmiljökvalitetsnormerna planprocessen?

Under kursen Plan- och bygglagen och miljöbalken går vi igenom grundstrukturen för de ändringar som skett i PBL. Vi tittar på planprocesser och exploateringsavtal. Vi fördjupar oss särskilt i miljöfrågorna som saneringskrav och tillstånds/anmälningskrav liksom miljökonsekvensbeskrivningarna med fokus på samspelet och kopplingarna mellan PBL och miljölagstiftningen. Vi redovisar nytillkomna rättsfall.  Under kursen analyserar och diskuterar vi även praktiska fall.

Kursen riktar sig främst till dig som arbetar med PBL och miljörättsliga frågeställningar inom kommun eller länsstyrelse men passar även dig som arbetar med frågorna i rollen som fastighetsutvecklare, konsult, juridisk rådgivare m.fl.

Kommentarer från tidigare kurstillfällen:
"Extremt kompetent föreläsare"
"Intressant och bra sammanfattning. Bra avvägning mellan rasterna. Bra och tydlig föreläsare"
"Väldigt bra"

Investering

6 950 kr. Med JP:s kundrabatt endast 5 950 kr (exkl.moms). Kaffe, lunch och dokumentation ingår.

Kursledare

Pia Pehrson

Pia Pehrson har särskild erfarenhet av omfattande tillståndsprocesser och avtalsförhandlingar för energianläggningar och infrastrukturprojekt. Just nu är hon engagerad i flera vindkraft- och gruvprojekt. Hon har tidigare arbetat som jurist inom Vattenfallkoncernen. Föreläser inom miljörätt och skriver för JP Samhällsbyggnadsnet och JP Miljönet.

Plats

Citykonferensen, Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Detaljplaners samspel med miljöbalken, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Kursdeltagare
(5)
Extremt kompetent föreläsare
Kursdeltagare
(5)
Mycket bra.
Kursdeltagare
(5)
Några av avsnitten var utmanande. Förståeligt men ändå utmanande.

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

JP Infonet anordnar juridiska utbildningar inom flertalet rättsområden, som till exempel socialrätt, miljörätt, fastighets- och entreprenadrätt, arbetsrätt, allmän förvaltningsrätt och skoljuridik. Samtliga utbildningar innehåller en genomgång av det aktuella regelverket på området och relevant praxis behandlas. Utbildningarna ger dig praktiskt viktiga kunskaper som du...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Detaljplaners samspel med miljöbalken
Kursrecensioner
(4,5)
Baseras på 6 recensioner
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1192 recensioner
Alla recensioner för arrangören