Visa utbildning.se som: Mobil

Detaljplaners samspel med miljöbalken

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
1 dag
7 300 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-02-19 09:15 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Kursen innehåller en genomgång av de regler i Plan- och bygglagen som påverkar planprocesser, exploateringsavtal mm med kopplingar till miljöbalken. Reglerna om miljöbedömningar som varit i kraft sedan 1/1 2018 är inkluderade i kursen. Även den nya lagstiftningen om miljökvalitetsnormer fr.o.m. 1/1 2019 nämns kort.

Plan och bygglagen (PBL) förnyades i sin helhet 2 maj 2011 och sedan ikraftträdandet har det skett oerhört många ändringar i den nya lagen, de senaste under 2018. Fr.o.m. 1 januari 2018 gäller nya regler om miljöbedömningar och MKN något som påverkar kommunernas planprocesser på betydande sätt.

- Vad krävs nu i form av samråd och underlag? Vad händer med redan pågående planering?
- Hur påverkarmiljökvalitetsnormerna planprocessen?

Under kursen går vi igenom grundstrukturen för de ändringar som skett i PBL. Vi tittar på planprocesser och exploateringsavtal. Vi fördjupar oss särskilt i miljöfrågorna som saneringskrav och tillstånds/anmälningskrav liksom miljökonsekvensbeskrivningarna med fokus på samspelet och kopplingarna mellan lagstiftningen. Vi redovisar nytillkomna rättsfall. Under kursen analyserar och diskuterar vi även praktiska fall.

Kursen riktar sig främst till dig som arbetar inom kommun eller länsstyrelse men passar även dig som arbetar med som fastighetsutvecklare, konsult, juridisk rådgivare med flera. 

Det här är en av våra kurser inom Fastighetsrätt.

Investering

7300 kr (exkl.moms). Kaffe, lunch och dokumentation ingår.

Kursledare

Pia Pehrson

Pia Pehrson har särskild erfarenhet av omfattande tillståndsprocesser och avtalsförhandlingar för energianläggningar och infrastrukturprojekt. Just nu är hon engagerad i flera vindkraft- och gruvprojekt. Hon har tidigare arbetat som jurist inom Vattenfallkoncernen. Håller utbildning inom miljörätt och skriver för JP Samhällsbyggnadsnet och JP Miljönet.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Detaljplaners samspel med miljöbalken, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Plats

Citykonferensen, Stockholm

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

Oavsett om du behöver utökade kunskaper inom ett rättsområde eller en uppdatering på de senaste lagändringarna, har JP Infonet en utbildning som passar dig. Företagets kurserna hålls i Stockholm, Göteborg, Karlstad och Malmö. Kundanpassade utbildningar hålls på plats hos dig...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Detaljplaners samspel med miljöbalken!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1545 recensioner.
Alla recensioner för arrangören